Početna Gradske teme Odložen protest apotekara

Odložen protest apotekara

apoteka

Protest zaposlenih Apoteke Novi Sad prvobitno najavljen za sutra odgođen je do ponedeljka, saopštili su danas organizatori. “Upravo smo primili poziv gradonačelnika za sastanak. Sastanku bi trebalo da prisustvuje novoimenovani direktor Apoteke i predsednik sindikata kao predstavnik zaposlenih”, navodi se u saopštenju u kojem radnici Apoteke najavljuju odlaganje protesta.

Zaposleni u Apoteci Novi Sad najavili su prethodno treći protestni skup na kojem će iskazati nezadovoljstvo zbog loše poslovne i finansijske situacije u kojoj se nalazi ova ustanova.

Kako su saopštili, na novi protest odlučili su se jer je izostala adekvatna reakcija nadležnih na zahteve koje su iznosili u prethodnim protestnim okupljanjima.

“Zaposleni nisu dobili nikakav odgovor na zahteve predate predstavnicima grada. Radna grupa koja je trebala da radi na rešavanju problema Apoteke, kao što je prvobitno obećano na sastanku u Gradskoj kući, još uvek nije formirana. Očuvanje i održavanje zdravlja naših sugrađana, ali i egzistencija porodica zaposlenih u Apoteci, sudbina Apoteke Novi Sad, naša sudbina – i dalje su neizvesni!”, isitiče se u saopštenju.

Napominje se i i da za nastalu situaciju i probleme u poslovanju nisu odgovorni zaposleni, zbog čega od odgovornih zahtevaju da im obezbede normalne uslove za rad i redovna primanja, te odgovornost direktora, Upravnog i Nadzornog odbora Apoteke, i grada kao osnivača Apoteke Novi Sad.

Učesnici protesta ističu i da njihovi skupovi nemaju apsolutno nikakvu političku konotaciju, već su, kako navode, isključivo izraz zabrinutosti zaposlenih za sudbinu i opstanak ove ustanove.

Autor: RTV
Foto: Guliver/ThinkstockPhotos