Početna Gradske teme Odložena prodaja stana porodice Stanimirov

Odložena prodaja stana porodice Stanimirov

Licitacija stana porodice Stanimirov odložena je do okončanja sudskih postupaka u vezi sa vlasništvom.

Prodaja stana koji je pod hipoteku stavio investitor bila je zakazana za danas u 10 časova u kancelariji izvršitelja Živana Milinova.

Porodica Stanimirov je 2011. godine sklopila dogovor sa Jonašom i ustupila mu parcelu u zamenu za četiri stana. Stan su čekali godinama, a zgrada u ulici Svetozara Ćorovića još uvek nije završena.

Kako je za 021 rekao Slobodan Stanimirov, nikada nisu uspeli da sklope kupoprodajni ugovor jer je Jonaš to “izbegavao i odugovlačio”, a uspeli su samo da potpišu predugovor. Naveo je i da je on insistirao da se ugovor što pre zaključi i da je i njegova greška što je previše verovao investitoru.

Podsetimo, investitor o kome je reč je Dušan Jonaš koji je došao u fokus javnosti u oktobru prošle godine kada je uhapšen zbog prevare kupaca stanova, kako se sumnja, u nameri da za sebe pribavi protivpravnu imovinsku koristu u iznosu iznad 1.500.000 dinara. Tada se mislilo da je reč samo o sedam stanova i jednom poveriocu, ali se kasnije javilo tridesetak građana koji su na sličan način oštećeni od strane Jonaša.

Stefan Ivanović iz Združene akcije “Krov nad glavom” Novi Sad kaže za 021 da je slučaj Dušana Jonaša dobar primer “kako bahatosti investitora, tako i bahatosti javnih izvršitelja, kao i neefikasnosti našeg sudstva”. On dodaje da je “apsolutno nedopustivo da zbog profita nekolicine privatnika odrešenih ruku postoji mogućnost da se desetine nedužnih i prevarenih porodica izbace na ulicu”.

Izvor: 021
Foto: Pixabay