Početna Gradske teme Novi Sad još uvek traži projektanta za novi Vatrogasni dom

Novi Sad još uvek traži projektanta za novi Vatrogasni dom

Uprava za građevinsko zemljište i investicije ni drugi put nije dobila ispravne ponude na tenderu za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju Regionalnog centra za vanredne situacije, odnosno novog Vatrogasnog doma na Telepu.

Kako 021.rs saznaje, na ponovljenoj javnoj nabavci javio se samo jedan ponuđač, za razliku od prethodnog puta kada su bile tri ponude, ali ni ovaj ponuđač nije imao ispravnu dokumentaciju.

U odluci Uprave se navodi da je ponuđač, “Đorđe Bajilo arhitekti” iz Novog Sada, ponudio cenu od 9,7 miliona dinara i rok od 180 dana, ali da nije imao dokaz da je angažovao jedno lice sa licencom za projektovanje posebnih sistema i mera zaštite od požara i druge akte. Očekuje se da Grad ove godine ponovi tender, jer je odluka da se Vatrogasni dom gradi doneta još 2017, ali je sada sve izvesnije da, ako tender i uspe, gradnje neće početi pre 2020. godine, a u budžetu još nema posebno navedene stavke za ove troške.

Podsetimo da bi gradnjom novog Vatrogasnog doma novosadski vatrogasci, posle više od jednog veka, dobili drugu stanicu u Novom Sadu, a Sektor za vanredne situacije MUP-a regionalni centar koji bi služio za obuku budućih vatrogasaca i spasilaca. Predviđeno je da se vatrogasna stanica sa pratećim objektima sagradi na uglu Bulevara patrijarha Pavla i Somborske ulice, na prostoru koji ima 2,35 hektara. To je trenutno zelena površina, a nekoliko stotina stanovnika tog dela grada potpisalo je peticiju protiv plana da se tu gradi stanica, tražeći park umesto toga.

Kako bi trebalo da izgleda i šta bi trebalo da sadrži novi centar za vatrogasce pročitajte OVDE.

Izvor: 021
Foto: Pixabay