Početna Gradske teme Odloženo projektovanje podzemne garaže kod Banovine

Odloženo projektovanje podzemne garaže kod Banovine

Projektovanje podzemne garaže ispod zelene površine kod Banovine sačekaće sledeću godinu jer nije uspeo tender za izbor firme koja bi napravila projektnu dokumentaciju.

Uprava za građevinsko zemljište i inevsticije u odluci o obustavi javne nabavke navela je da jedina ponuda koja je pristigla nije imala ispravnu dokumentaciju. Ponudu za projekat podzemne garaže ispod Banovine je dostavio “Home Plan” iz Beograda zajedno sa firmama “TVI”, “Europrojekt inženjering”, “Geourb group” svi iz Beograda, “Zavod za geotehniku” iz Subotice i “Institut za ispitivanje materijala” iz Beograda. Oni su ponudili cenu od 8,4 miliona dinara i rok od 170 dana za završetak projektovanja, ali su odbijeni jer nisu imali ispravnu dokumentaciju.

Podsetimo da ideja da se gradi ova garaža postoji godinama unazad, a aktuelna vlast je njenu gradnju najavila pre godinu dana.

Predviđeno je da podzemna garažu ima dve podzemne etaže sa ulazom iz Banovinskog prolaza i Platonove ulice. Procenjeno je da će u ovoj garaži biti oko 184 parking mesta, a svaka etaža će imati po 3.000 kvadrata.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay