Početna Gradske teme Odlučeno: Otvaraju se tržni centri od ponedeljka

Odlučeno: Otvaraju se tržni centri od ponedeljka

0

Na sednici Kriznog štaba odlučeno je da se otvore tržni centri i da se đaci vrate u školske klupe ukoliko brojke budu padale, prenose beogradski mediji.

Sednica štaba je i dalje u toku.

“Blic” je naveo da je na sednici odlučeno da se od ponedeljka, 12. aprila, tržni centri otvorem, osim ugostiteljskih objekata u njima, a radiće do 22 časa.

Kada je reč o đacima, odluka je uslovljena još jednom proverom epidemiološke situacije, tako da, ukoliko brojke budu padale, deca se vraćaju u škole po modelu od 1. septembra, što znači da će nastavu pohađati u učionicama, po grupama. To praktično znači nastavu u učionicama, ali i kombinovanu nastavu, kao što su išli srednjoškolci.

Podsetimo, iako su dnevne brojke novoobolelih od kovida-19 zaista počele da padaju i tako “spale” na ispod 4.000, to se smatra i dalje visokim brojem novozaraženih.

Od poslenjeg popuštanja mera, kada su otvorene bašte kafića i restorana, zatvoreni su ostali još tržni centri i oni ugostiteljski objekti koji nemaju bašte. Takođe, stariji osnovci, od petog do osmog razreda, kao i srednjoškolci već mesec dana ne idu u školu, već se nastava odvija onlajn.

IYvor> Blic, B92
Foto> Pixabaz