Početna Gradske teme Pauk odneo više od 30 nepropisno parkiranih automobila na Podbari, građani nemaju...

Pauk odneo više od 30 nepropisno parkiranih automobila na Podbari, građani nemaju gde da parkiraju

0

Neselektivno, neplanski i agresivno – tako grupa građana sa Podbare opisuje nedavne akcije saobraćajne policije i “pauka”, u kojima je u kratkom periodu sa ulica starog gradskog jezgra uklonjeno više od 30 vlasničkih vozila.

Podbara je deo Novog Sada koji ima jedan od najvećih problema sa parking mestima. Stanari oduvek parkiraju slobodnije, ali se situacija poslednjih nedelja menja otkako je “pauk” počeo da nosi vozila i naplaćuje kazne za nepropisno parkiranje.

“Meni je kazna za nepropisno parkiranje naplaćena u Tekelijinoj ulici, gde sam nakratko stala da odbacim dete. Tačno se vidi da su morali da naplate određeni broj kazni i kad sam pitala policajca gde je znak na kojem piše da nije propisano parkiranje, on je rekao da se nećemo raspravljati. Meni je krivo jer ovde živim ceo život i ostavljam auto na istom mestu – jesu problem zgrade koje su na Podbari iznikle i nije se obezbedio parking za te ljude, ali hajde da se mesta obeleže i da znamo čime raspolažemo. Ovako su, na ružan način, došli s pet vozila saobraćajne policije i neverovatnom brzinom pokupili automobile”, priča Novosađanka koja je prisustvovala svojevrsnoj “raciji” saobraćajne policije, u kojoj je i njeno vozilo uklonjeno početkom aprila.

Ona nije jedina koja je nezadovoljna. Gradskoj kući i njenoj upravi za saobraćaj i puteve nedavno je stigao dopis grupe građana iz Almaškog kraja koja se organizovala da bi, kako kažu, apelovali na nadležne da se uredi zona u kojoj bi parkiranje bilo dozvoljeno.

“Naime, pre izvesnog vremena na raskrsnici Almaške i Temerinske ulice postavljen je znak zabrane parkiranja i zaustavljanja vozila. Prema našim saznanjima, odluka o tome je doneta na osnovu žalbi vozača koji se u Almašku ulicu uključuju u saobraćaj iz sporednih ulica, a sve zbog ‘nepreglednosti’ – parkiranje vozila u zoni raskrsnica. Nakon toga je došlo do preopterećenosti lokalnih ulica u kojima se sada, takođe mogu videti vozila koja su parkirana u zoni sporednih raskrsnica, To su manje ulice u kojima se neretko nalaze i deca u igri, koja su navikla na smanjen obim saobraćaja upravo u tim ulicama. Sve ovo se nije završilo na tome, nego su vozila počela da se uklanjaju i iz sporednih ulica. Dakle imamo situaciju da sada ni stanari Almaške ulice, ni stanari sporednih ulica (mahom prizemne kuće) nemaju mesto za parking”, navodi se u dopisu građana Gradskoj upravi za saobraćaj i puteve.

Ovi građani su Upravi sugerisali da pronađe alternativno rešenje i da primene postojeće zakonske odredbe o zonama parkiranja na Podbaru i njen Almaški kraj.

Izvor: 021
Foto: Pixabay