Početna Gradske teme Odlučeno – subvencije za bicikle preko Novosadske biciklističke inicijative

Odlučeno – subvencije za bicikle preko Novosadske biciklističke inicijative

0

Novosadska biciklistička inicijativa (NSBI) pobedila je na konkursu za podelu subvencija Novosađanima za kupovinu bicikla. Kako se može videti na sajtu Gradske uprave za zaštitu životne sredine, ova organizacija je prva na objavljenoj konačnoj listi vrednovanja i rangiranja prijava na javni konkurs za izbor udruženja koje će realizovati programsku aktivnost pružanja podrške za nabavku bicikla.

Podela subvencija građanima počeće ovog meseca i ići će prema proceduri koju će saopštiti NSBI nakon potpisivanja ugovora sa Gradom.

NSBI je i inicirala ideju da se u budžetima izdvoje sredstva koja bi bila podeljena građanima kao vid podrške kupovini bicikla i bili su prvi na preliminarnoj listi. Na preliminarnu rang listu gradske uprave nije podnet nijedan prigovor.

Za ovaj posao će dobiti do milion dinara, a radiće je u partnerstvu sa novosadskim udruženjem „Res Polis“ i supervizijom koja će biti definisana u narednim danima.

Novosađani će, na osnovu prijava kod Novosadske biciklističke inicijative, dobijati 10.000 dinara kao vid pomoći za kupovinu novog bicikla. Subvenciju će dobiti oko 700 građana u prvom krugu, a Grad Novi Sad je već rezervisao u budžetu dodatnih 10 miliona dinara za drugi krug subvencija, koji će uslediti kasnije tokom godine.

Građani će podnositi određenu dokumentaciju u svojim prijavama: popunjen obrazac, fotokopiju lične karte/očitanu čipovanu ličnu kartu sa adresom prebivališta, izjava o članovima domaćinstva (samo jedan član pojedinačnog domaćinstva ostvaruje pravo na subvenciju), saglasnost o obradi podataka o ličnosti, a NSBI može da utvrdi i druge uslove. Svaki prijavljeni dobiće potvrdu i svoj redni broj prijave, o kupovini bicikla dostavljaće dokaz, a novac će biti uplaćen u roku od 20 dana od prijave.

Detalji o dodeli subvencija biće poznati nakon potpisivanja ugovora.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay