Početna Gradske teme Odluka je doneta: Dino park će biti kod Spensa

Odluka je doneta: Dino park će biti kod Spensa

dino_park

Nakon ankete koju je u prethodna 24 sata “Gradsko zelenilo” sprovelo među Novosađanima, o tome gde žele da bude postavljen Dino park, kao najprikladnija izabrana je lokacija pored Spensa. Kako za 021.rs kaže direktor ovog javnog preduzeća Aleksandar Bogdanović, radnici “Zelenila” su u prethodna 24 sata na više lokacija u gradu razgovarali sa Novosađanima da bi čuli koje je mesto po njima primereno za Dino park. Takođe, bilo je razgovora i sa političkim strankama i nevladinim organizacijama, kao što su Zelena stranka i Udruženje građana “Novi Sad si ti”.

Došli smo do zaključka da lokacija Dino parka bude prostor koji je trenutno zarastao u korov, a to je deo između bazena Sportskog i poslovnog centra Vojvodina i Bulevara cara Lazara. Sa tom idejom ćemo danas izaći u javnost i obaviti potrebne razgovore sa gradonačelnikom“, rekao je Bogdanović za 021.

Radi se o gradskom zemljištu, koje je neiskorišćeno i zaraslo u korov, a koje je dovoljne veličine da se tu mogu postaviti replike dinosaurusa. Pritom, ovaj prostor zadovoljava sva tri uslova koje je gradonačelnik Miloš Vučević naveo kao neophodne za lokaciju Dino parka – da se ne narušava javna zelena površina, da se izabere neiskorišćen prostor koji bi mogao lako da se privede novoj nameni i da u blizini bude površina sa parking mestima na kojoj je dozvoljeno i parkiranje autobusa.

Direktor “Zelenila” navodi da su na ovaj način izašli u susret primedbama Novosađana, koji su smatrali da Železnički park nije pogodna lokacija, ali i svim onim anketiranim Novosađanima koji bi na mestu sadašnje zarasle poljane voleli da vide prvi novosadski Dino park.

U “Zelenilu” navode da će ispuniti obećanje da će Dino park biti otvoren do 1. septembra, a u samom uređenju prostora pomoći će i volonteri nevladine organizacije “Novi Sad si ti”.

Autor i foto: 021.rs