Početna Gradske teme Odnošenje krupnog, kabastog i baštenskog otpada

Odnošenje krupnog, kabastog i baštenskog otpada

0

U toku je akcija jesenjeg uklanjanja krupnog, kabastog i baštenskog otpada.

Još danas i sutra, radnici JKP „Čistoća“, uklanjaće kabasti otpad iz Futoga. Kako navode u ovom preduzeću, kontejneri će biti postavljeni na uglu Dunavske ulice i Petra Mećave, Toze Markovića i Industrijske, Rumenačke i Cara Lazara i na uglu ulica Dr Milana Nikolića i Sonje Marinković.

Na području Begeča, kontejneri za krupni otpad biće postavljeni od srede do petka, i to na uglu ulica Partizanske i Đure Jakšića, raskrsnici Partizanske, Oslobođenja i Nikole Tesle, te Laze Kostića i Petra Drapšina, kao i na autobuskoj okretnici na uglu ulica Obalske i Laze Kostića.

S Pejićevih salaša i Nemanovaca kabasti otpad uklanjaće se od petka do nedelje, a kontejneri će biti na proširenom delu kod cisterne za vodu, Nemanovci 29, i kod autobuske stanice na Pejićevim salašima.

Osim krupnog otpada, u toku je uklanjanje i baštenskog, koji će radnici JKP „Čistoća” danas odnositi iz Kovilja, s Klise, Klisanskog brega, Slane bare i iz Vidovdanskog naselja. U sredu na programu je Futog, u četvrtak Veternik, a u petak Petrovaradin i Begeč.

Građani bi trebalo da do šest časova ujutru ostave baštenski otpad ispred svojih kuća, na istom mestu gde i kante za smeće. Otpad bi trebalo da bude upakovan u kese, džakove ili kutije, a granje povezano u snopove, ukoliko ne može drugačije da se složi. Travu, granje, lišće, korov i sličan otpad ekipe JKP „Čistoća” će organizovano uklanjati iz svih naselja s individualnim tipom stanovanja do kraja novembra.

Izvor: novisad.com
Foto: Pixabay