Početna Gradske teme Odricanje od opšteg dobra u korist privatne firme i profita: DS traži...

Odricanje od opšteg dobra u korist privatne firme i profita: DS traži da se zaustavi projekat Dino parka

trex2.4cf5

Novosadske demokrate zahtevaju od gradonačelnika Miloša Vučevića i Gradskog veća da odmah zaustave sve aktivnosti na realizaciji Dino parka, te da nadležne državne organe upute u JKP “Gradsko zelenilo” kako bi ispitali postupak prikupljanja ponuda za uređenje pomenutog parka.

Ova stranka takođe smatra da odmah treba pokrenuti proceduru za smenu direktora Zelenila Aleksandra Bogdanovića zbog, kako su naveli, “nezakonitih postupaka i skandaloznih izjava na sastancima Saveta Mesne zajednice “Omladinski pokret” i u javnim glasilima”.

– Zbog izgradnje dino-parka građanima bi bio oduzet Železnički park – jedan od samo četiri postojeća parka u gradu – te potom bio ustupljen privatniku koji bi tamo postavio makete praistorijskih životinja. Pri tom bi ulaznice za park bile naplaćivane, što znači da se, prema zamisli Bogdanovića, grad odriče opšteg dobra i interesa u korist privatne firme i profita. Uslovi za podnošenje ponuda za izradu maketa i uređenje parka tako su formulisani da u startu bude sumnju kako je reč o fiktivnom izboru najpovoljnijeg ponuđača i da se unapred zna ko će dobiti posao. Rokovi za podnošenje ponuda i isporuku maketa, od samo sedam i 45 dana, te do detalja precizan opis kakve se makete traže, takođe ukazuju na mogućnost da je sve podešeno prema jednoj jedinoj firmi koja može zadovoljiti takve zahteve. Uostalom, sam Bogdanović je pričao i članovima Saveta “Omladinskog pokreta” i direktno u kamere Televizije “N1” o svojim dogovorima s budućim investitorom, koliko taj kaže da će koštati čitav poduhvat, a koliko će stvarno biti uloženo itd. Zato direktor “Gradskog zelenila” odmah treba da istražnim organima i sudu položi račune za sve što je dosad uradio u poslu s parkom dinosaurusa – navodi DS.

Gradski odbor Demokratske stranke u potpunosti podržava žitelje Mesne zajednice u njihovom nastojanju da sačuvaju Železnički park, kako za sebe tako i sve svoje sugrađane.

Izvor: 021.rs
foto: Ilustracija