Početna Gradske teme Održan pomen žrtvama požara u “Kontrastu”

Održan pomen žrtvama požara u “Kontrastu”

0

Danas se navršava devet godina od požara u novosadskoj diskoteci „Kontrast“ u kojem je život izgubilo šest mladih ljudi. Pomenu su prisustvovali porodice i prijatelji stradalih, kao i predsednica Skupštine Grada Novog Sada Jelena Marinković Radomirović, koji su položili cveće na spomen obeležje.

„Danas, obeležavamo jedan od najtužnijih dana i događaja u istoriji Novog Sada. Dan kada je život izgubilo šestoro mladih ljudi. Sa ovog mesta ne mogu se izgovoriti odgovarajuće reči niti uputiti prikladna poruka koja može da uteši porodice ostale bez svojih najmilijih. Na nama je da u njihovom neutešnom bolu i tuzi saosećamo i budemo im, koliko god možemo, podrška“, izjavila je Marinković Radomirović.

Predsednica novosadske Skupštine najavila je da će na mestu nekadašnje diskoteke podići memorijalni park – Park mladosti.

„Grad Novi Sad je odlučan da se zajedničkim snagama, uz veliku podršku i pomoć gradonačelnika Miloša Vučevića na mestu tragedije napravi memorijalni park, odnosno Park mladosti. Obostrana želja, kako Grada tako i porodica, jeste da se na jedan dostojanstven način obeleži mesto tragedije, ali da taj novi park bude mesto okupljanja mladih ljudi“, zaključila je Marinković Radomirović.

„Zahvaljujemo vam se od srca što saosećate u našem bolu. Skupili smo se devetu godinu i nastavljamo da se borimo za individualnu odgovornost. Za buduće generacije individualna odgovornost mora da se iskaže“, poručio je u ime porodica stradalih Branko Miladinović otac Tamare Miladinović jedne od žrtava tragičnog požara.

Podsetimo, u tragičnom požaru u novosadskoj diskoteci „Kontrast“ koji je izbio 1. aprila 2012. godine, oko dva sata posle ponoći, živote su izgubili Marina Aničić (1987), Tamara Miladinović (1987), Milena Dalmacija (1984), Renato Vuković (1991), Zoran Ignjatović (1984) i Marko Pavlović (1983). Za ovu tragediju na višegodišnje kazne osuđeni su vlasnik objekta Alojz Ganić na četiri godine, zakupci Slaviša Stanišić na devet, Dejan Ratković na sedam i električar Miroslav Papuga na devet godina zatvora.

Autor: M. Ćirić
Foto: NSHronika.rs