Početna Crna hronika Nastavljeno suđenje okrivljenima za dilovanje droge i posedovanje oružja u Novom Sadu

Nastavljeno suđenje okrivljenima za dilovanje droge i posedovanje oružja u Novom Sadu

0

U Višem sudu u Novom Sadu danas je nastavljeno suđenje grupi sa Mladenom Lalušićem i njegovom suprugom Jelenom na čelu, okrivljenima za dilovanje droge i posedovanje oružja u Novom Sadu.

Na današnjem glavnom pretresu saslušana su četiri svedoka od kojih su trojica policijski službenici koji su radili na slučaju. Operativci su ostali pri ranije datim iskazima, uz objašnjenje da je protok vremena od događaja, odnosno, hapšenja osumnjičenih učinio da im sama akcija nije dovoljno u sećanju. Oni su se uglavnom složili da su danima pratili prvooptuženog Mladena Lalušića i njegovu suprugu Jelenu Lalušić i da je njihovo hapšenje obavljeno dok su oni bili u različitim vozilima, a u roku od sat vremena, na Iriškom vencu.

Četvrti svedok, Uglješa G. koji je uhapšen istog dana kada i prvookrivljeni, izjasnio se u vezi sa poznanstvom sa jednim od optuženih, Draganu Miloševiću sa kojim je radio u istom ugostiteljskom objektu. Rekao je da se nikada nisu privatno družili i da ga ne poznaje dobro, ali mu je uprkos tome pozajmio 1.000 evra.

Na optuženičkoj klupi su se našli, perspektivni automobilista Mladen Lalušić i njegova supruga Jelena, koji su označeni kao organizatori grupe, kao i Dragan Milošević, Nenad Živojinov, Dragoljub Mušović i Vladimir B. (19), kojem je pretres bio odvojen jer je u vreme izvršenja dela bio maloletan.

Dvojica okrivljenih sklopili su sporazum o priznanju krivice. Dragoljub Mušović iz Kule s boravištem u Novom Sadu zaključio je sporazum o priznanju krivice i osuđen je na tri godine i četiri meseca zatvora, a maloletnom Vladimiru B. u vreme izvršenja dela zbog pomaganja počiniocu posle počinjenog krivičnog dela, izrečeno je u junu prošle godine 40 časova društvenokorisnog rada i vaspitna mera pojačanog nadzora organa starateljstva u trajanju od najmanje šest meseci, a najviše dve godine.

Podsetimo, iskaze su svojevremeno, pre svih, dali, prvookrivljeni Mladen Lalušić i njegova supruga Jelena. On je opisao šta je radio u danima koji se spominju u optužnom aktu, ali nije ništa rekao o narkoticima. Ipak, priznao je da je imao velikih problema sa drugom vrstom poroka, kockom, koji je odnosio veliki novac i da je to skrivao od najbližih i da je lagao o tome. Njegova supruga je, iznoseći svoju odbranu, rekla da su njihove familije dobro situirane i da ne moraju da se bave kriminalom, i da svi koji je poznaju dobro znaju njen odbojan stav prema drogama, te da je posvećena svojoj deci.

Predsednik veća sudija Vidoje Mitrić zakazao je naredna ročišta za 9. april, kada se očekuje saslušanje sudskih veštaka, i 16. april kada se može očekivati saslušanje poslednjeg svedoka i završne reči.

Autor: M. Ćirić
Foto: Pixabay