Početna Gradske teme Održan prijem za uspešne mlade rukometaše kluba Vojvodina

Održan prijem za uspešne mlade rukometaše kluba Vojvodina

0

mladi rukometasi

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin i pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović primili su predstavnike rukovodstva i rukometaše kluba “Vojvodina” koji su 2000. godište i mlađi, a okitili su se najsjajnijim odličjem na 20. Igrama mladih u Splitu.

“Ponosan sam što se mlade selekcije vraćaju sa takmičenja donoseći medalje, u ovom slučaju zlatnu medalju, jer to pokazuje da je zagarantovana budućnost srpskog rukometa. Čestitam im u ime Grada Novog Sada i naglašavam da je naš strateški cilj da pomažemo školski sport i omladinu koja učestvuje u sportskim takmičenjima”, istakao je Ognjen Cvjetićanin.

Kako ističe uprava Kluba mladi rukometaši su u prošloj sezoni u 35 utakmica ostvarili isto toliko pobeda, računajući nastupe i na evropskim turnirima.

“Ponosni smo na uspeh seniorskih selekcija, a dočekali smo da i mlađe kategorije ostvaruju vrhunske rezultate. Sa rukovodstvom Grada, na čelu sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem imamo sjajnu saradnju, i verujem da imamo šansu da ove godine odbranimo titulu prvaka. Sport u Novom Sadu zaslužuje da bude više zastupljen u medijima i da dobije značajnu materijalnu podršku kako bi decu odvratili od igrica i boravka u stanovima i zainteresovali ih za sportske terene”, rekao je direktor RK “Vojvodina” Darko Jevtić.

On je takođe naglasio da Klub uspešno organizuje rukometni kamp “Bogdan Rodić”, u čast predsednika Kluba koji je prvi doneo titule u Novi Sad, a koji okuplja oko 100 dece iz Vojvodine i upoznaje ih sa sistemom rada u RK “Vojvodina”.

Autor: Nshronika.rs
Foto: Grad Novi Sad