Početna Gradske teme Održana prva sednica Odbora za izgradnju RTV

Održana prva sednica Odbora za izgradnju RTV

sastanak pokrajna7

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je juče prvoj sednici Odbora za pripremu i koordinaciju aktivnosti za izgradnju zgrade Javne medijske ustanove “Radio televizije Vojvodine”. Njome je predsedavao predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, koji je i predsednik Odbora, a zaključeno je da će se aktivnosti na realizaciji ovog projekta odvijati u četiri faze. U Ministarstvu finansija već je održan sastanak na temu rešavanja imovinskih odnosa po pitanju ovog projekta, što je početak prve faze njegove realizacije, u sklopu pripreme projektne dokumentacije.

Druga faza podrazumeva rušenje stare zgrade RTV na Mišeluku, koje će finansirati Pokrajinska vlada sa Gradom, a treća faza izgradnju samog objekta. Poslednji deo podrazumeva opremanje i puštanje u rad novog objekta.Odbor je inicirao da Vladi Republike Srbije i nadležnim ministarstvima bude upućen zahtev za učešće u sufinansiranju projekta izgradnje Radio televizije Vojvodine.

“Grad je apsolutno spreman da učestvuje u projektima rušenja starog objekta i izgradnje nove zgrade RTV Vojvodine, i u te svrhe rebalansom budžeta obezbediće 15 miliona dinara. Reč je o javnom medijskom servisu koji ima veliki značaj kako za Grad tako i za Pokrajinu i Republiku, i u interesu je svih građana da obezbedimo najbolje uslove za njegov rad”, istakao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Predsednik Mirović najavio je juče da će projekat izgradnje RTV zauzeti važno mesto u sporazumu, koji će Pokrajinska vlada uskoro potpisati sa Gradom Novim Sadom, gde će precizno biti definisani svi prioritetni projekti koji će biti zajednički realizovani.

Sastanku u Pokrajinskoj vladi, takođe su prisustvovali potpredsednici Odbora za izgradnju Radio televizije Novi Sad, predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor, kao i članovi Odbora: potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama Miroslav Štatkić, generalni direktor RTV Miodrag Koprivica, predsednik Upravnog odbora RTV dr Jova Radić, direktor JP Zavoda za izgradnju grada Dejan Mandić i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Nedeljko Kovačević v.d. direktora Uprave za imovnu AP Vojvodine Zorica Lazić.

Autor: NsHronika
Foto: Grad Novi Sad