Održana prva sednica Odbora za izgradnju RTV

Održana prva sednica Odbora za izgradnju RTV

SHARE

sastanak pokrajna7

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je juče prvoj sednici Odbora za pripremu i koordinaciju aktivnosti za izgradnju zgrade Javne medijske ustanove “Radio televizije Vojvodine”. Njome je predsedavao predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, koji je i predsednik Odbora, a zaključeno je da će se aktivnosti na realizaciji ovog projekta odvijati u četiri faze. U Ministarstvu finansija već je održan sastanak na temu rešavanja imovinskih odnosa po pitanju ovog projekta, što je početak prve faze njegove realizacije, u sklopu pripreme projektne dokumentacije.

Druga faza podrazumeva rušenje stare zgrade RTV na Mišeluku, koje će finansirati Pokrajinska vlada sa Gradom, a treća faza izgradnju samog objekta. Poslednji deo podrazumeva opremanje i puštanje u rad novog objekta.Odbor je inicirao da Vladi Republike Srbije i nadležnim ministarstvima bude upućen zahtev za učešće u sufinansiranju projekta izgradnje Radio televizije Vojvodine.

“Grad je apsolutno spreman da učestvuje u projektima rušenja starog objekta i izgradnje nove zgrade RTV Vojvodine, i u te svrhe rebalansom budžeta obezbediće 15 miliona dinara. Reč je o javnom medijskom servisu koji ima veliki značaj kako za Grad tako i za Pokrajinu i Republiku, i u interesu je svih građana da obezbedimo najbolje uslove za njegov rad”, istakao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Predsednik Mirović najavio je juče da će projekat izgradnje RTV zauzeti važno mesto u sporazumu, koji će Pokrajinska vlada uskoro potpisati sa Gradom Novim Sadom, gde će precizno biti definisani svi prioritetni projekti koji će biti zajednički realizovani.

Sastanku u Pokrajinskoj vladi, takođe su prisustvovali potpredsednici Odbora za izgradnju Radio televizije Novi Sad, predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor, kao i članovi Odbora: potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama Miroslav Štatkić, generalni direktor RTV Miodrag Koprivica, predsednik Upravnog odbora RTV dr Jova Radić, direktor JP Zavoda za izgradnju grada Dejan Mandić i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Nedeljko Kovačević v.d. direktora Uprave za imovnu AP Vojvodine Zorica Lazić.

Autor: NsHronika
Foto: Grad Novi Sad

NEMA KOMENTARA

OSTAVI KOMENTAR