Početna Gradske teme Održana konferencija “Pametna poljoprivreda”

Održana konferencija “Pametna poljoprivreda”

0

Konferencija “Pametna poljoprivreda“, koju organizuje Srpsko udruženje mladih poljoprivrednika uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, otvorena je večeras u amfiteatru novosadskog hotela “Park”.

O aktuelnim temama, inovacijama i planovima u oblasti poljoprivrede, svoje utiske izneli su predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Privredne komore Vojvodine, Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, novosadskog Poljoprivrednog fakulteta i Komercijalne banke. Liderske kompanije iz oblasti agrara predstavile su inovativne proizvode za sve one koji se bave tom delatnošću, a sve to sa ciljem informisanja i edukacije mladih poljoprivrednika.

Tokom konferencije predstavljen je i projekat tj. konkurs Srpskog udruženja mladih poljoprivrednika – izbor najboljeg mladog poljoprivrednika i izbor najboljeg poljoprivrednog vazdinstva u Srbiji. Кandidati za izbor najboljeg poljoprivrednog gazdinstava i mladog poljoprivrednika od danas, 4. februara, pa sve do 20. marta 2022. mogu se prijaviti za učešće u konkursu na zvaničnoj internet stranici najboljegazdinstvo.rs.

Pravo na učešće u izboru za najbolje poljoprivredno gazdinstvo imaju svi registrovani poljoprivrednici koji imaju aktivan status. Pravo na učešće u izboru za najboljeg mladog poljoprivrednika imaju svi registrovani poljoprivrednici koji su u aktivnom statusu i u trenutku konkurisanja imaju manje od 40 godina.

Izbor i dodela nagrada održaće se u septembru 2022. godine, na jednom od salaša između Beograda i Novog Sada. Do dodele nagrada svi kandidati će biti predstavljeni žiriju i široj javnosti.

Konferenciju je bilo moguće pratiti direktno preko YT kanala Srpskog udruženja mladih poljoprivrednika, na linku: https://www.youtube.com/channel/UCq70X97jNA8ncPgbuNBM6Ig