Početna Gradske teme Održana NIS-ova Olimpijada znanja

Održana NIS-ova Olimpijada znanja

ThinkstockPhotos-SrbijaGas

Pobednicima NIS-ove Olimpijade znanja iz fizike, hemije i ruskog jezika uručena su priznanja na svečanosti u Novom Sadu, a svoje znanje imaće priliku da demonstriraju na međunarodnim Olimpijadama ovog leta.

Takmičenje četvrti put organizuje naftna kompanija, koja godinama kroz taj i slične programe podržava obrazovanje i nauku.

Najboljima od najboljih učenika uručene su nagrade iz fizike, hemije i ruskog jezika nakon, kako su nam rekli, veoma zahtevnog i dobro organizovanog takmičenja u prisustvu predstavnika obrazovnih institucija i Naftne industrije Srbije, kao i diplomatskog kora.

U promovisanju nauke, NIS organizuje i druge manifestacije, a pored domaćih univerziteta saradnja je ostvarena i sa stranim, među kojima je i onaj u Uhti u Rusiji.

Mislim da je ovo jako korisno kao podsticaj deci da se bave naukom i da školovanje i obrazovanje nije bezveze – kaže Jana Drobnjaković, koja je osvojila drugo mesto u takmičenju iz ruskog jezika.

Zadaci su bili lepi, eksperiment interesantan, nešto smo novo naučili, prosto takve su teme – kaže Dušan Novičić, osvajač prvog mesta iz fizike.

Kao naftna kompnija nametnuli smo priču o mladim i pametnim ljudima koji osvajaju medalje na svetskim olimpijadama, otkrili da se nauka i dobri profesori nalaze širom Srbije jer pobednici se nalaze i u najmanjim gradovima, gde entuzijazam u prosveti i ljubav prema nauci nikada nije prestala – kaže Snežana Lakićević, menadžerka za saradnju sa obrazovnim i naučnim institucijama u NIS-u.

Pobednicima matematičke Olimijade, koji će Srbiju predstavljati na takmičenju u Hong Kongu, NIS je uručio nagrade prošlog meseca.

Izvor: RTV
Foto: Guliver/ThinkstockPhotos