Početna Sport Darko Jevtić: Za Ligu šampiona rukometašima “Vojvodine” potrebna je podrška

Darko Jevtić: Za Ligu šampiona rukometašima “Vojvodine” potrebna je podrška

0

RK Vojvodina promo

Rukometaši “Vojvodine” imaju čime da se diče. I ove godine su šampioni Srbije, a ovo im je bila četvrta uzastopna titula, a peta ukupno. Inače, crveno–beli su, pored najvažnijeg trofeja, u svoju riznicu uneli i pehare Svesrpskog i Superkupa. Već za koji dan očekuju ih i borbe u završnici Kupa Srbije. Lepo, da lepše ne može biti, ali i uz velike obaveze koje ih tek očekuju.

U tom pravcu razmišlja i direktor kluba Darko Jevtić, koji može da se ponosi uspesima ovog kolektiva.

Naravno da smo srećni zbog novog šampionskog trofeja, ali svake godine imamo pred sobom ogroman pritisak i ogromnu želju i uspeli smo to nekako da spojimo u jedno. Imali smo tokom sezone zaista težak program. Nastupili smo u grupnoj fazi Lige šampiona i igrali u SEHA ligi, pa smo pred plej–of došli u situaciju da ekipa bude istrošena, a nije bila ni najbolje psihički spremna. Svi rivali su želili da nas skinu s trona. Imali smo dva kiksa na početku, ali sve je došlo na svoje mesto. Istakao bih i rad bivšeg trenera Nikole Markovića, koji je selektirao ovu ekipu i osvojio dva trofeja. Doveli smo u nastavku za kormilo Božu Rudića, koji je za kratko vreme pokazao trenerske i ljudske kvalitete. To je bio pun pogodak – istakao je Jevtić.

Kako ocenjujete ekipu Vojvodine iz upravo završene sezone?

– Složena je na pravi način, jer je predstavljala izuzetan spoj mladosti i iskustva. Recimo, možda je bilo priča za igru Rastvorceva, ali on je u finišu pokazao koliko vredi. Tu je i mladi Milan Jovanović, koji je izuzetan talenat i to je pokazao u nekoliko utakmica. On je jedan od najboljih i pred njim je vreme. Moramo da ga zdržimo i mislim da bi bilo najgore da ode u inostrantvo, jer je suviše mlad.

Slede vam novi nastupi u Ligi šampiona i SEHA ligi. Koliko to opterećuje buyet kluba?

– Mnogo nas je uzdrmalo igranje u grupnoj fazi Lige šampiona i skoro nas dovelo u dužničku situaciju, u kakvoj nikada nismo bili. Još jedno igranje u grupnoj fazi Lige šampiona moglo bi totalno da nas poremeti. Moramo hitno da razgovaramo sa svim relevantnim faktorima u gradu i Pokrajini, da vidimo koliko mogu da nam pomognu, jer ulazak u grupnu fazu LŠ bez podrške, bio bi ravan samoubistvu. Grad i Pokrajina bi trebalo da nam pomognu, jer velika šteta bi bila da ovaj klub ne izađe na veliku scenu. Kažem ovo i zbog toga što se pokazalo da utakmice u evropskoj eliti mogu da budu istinski spektakl, jer u protekloj sezoni u Spensu nas je gledalo ukupno oko 20.000 gledalaca. Ipak, opušten sam, a razgovore pod hitno moramo da započnemo.

S kakvim igračkim kadrom ćete raspolagati u idućoj sezoni?

– Najsrećniji bih bio kada bismo zadržali postojeći tim. To je izuzetno teško, jer kvalitetniji igrači će otići u inostranstvo i to je naša sudbina. Međutim, dovešćemo nekoliko rukometaša i već smo u pregovorima s njima i tvrdim da tim neće biti ništa slabiji od ovog. Drago mi je što ćemo imati pravu produkciju mladih igrača, poput Milana Jovanovića, Stefana Ranisavljevića, Luke i Nikole Arsenića, Miloša Orbovića i Vanje Smiljanića. Oni bi trebalo da u idućoj sezoni iznesu teret na svojim plećima i da osvoje još jednu šampionsku titulu. Dakle, nadam se da će sve biti u redu, jer “Vojvodina” je potrebna Novom Sadu i verujem u pomoć sa svih strana, pošto imamo i odlične mlađe kategorije. Mi u klubu radimo na tome da što duže ostanemo na ovom nivou, pa i višem.

Izvor: Dnevnik
Foto: Promo