Početna Gradske teme Samo 17 kazni za prljanje Novog Sada od početka godine

Samo 17 kazni za prljanje Novog Sada od početka godine

scrap-166495_640 (2)Komunalna policija je za prvih pet meseci ove godine napisala samo 17 prekršajnih prijava zbog prljanja grada.

U ovoj službi su za 021.rs naveli i da su po pitanju prljanja grada reagovali na 114 prijava građana i po službenoj dužnosti.

Gradska uprava za inspekcijske poslove nije precizirala zašto je napisano ovoliko malo kazni, pored čak deset puta više izlazaka na teren, ali se na osnovu ranije davanih podataka može pretpostaviti da u većini slučajeva komunalna policija ili inspekcija nisu uspeli da identifikuju počinioce. U Upravi navode i da u ovih 17 prijava preovlađuju kazne zbog istakanja fekalnih voda i ostavljanje otpada van posude za odlaganje smeća.

Podsetimo da je prema zakonu i gradskim odlukama definisano da komunalna policija primenjuje svoja ovlašćenja prema osobama koje zatekne u činjenju prekršaja prljanja javne površine, što može biti bacanje otpada van posuda za odlaganje otpada, istakanje fekalnih voda, paljenje otpada, deponovanje smeća, prljanje i oštećenje javne površine i drugo.

Prekršiocima se izdaje prekršajni nalog i izriče novčana kazna u visini od 8.000 dinara.

Izvor: 021.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com