Početna Gradske teme Održana promocija preko 700 policajaca i vatrogasaca u Novom Sadu

Održana promocija preko 700 policajaca i vatrogasaca u Novom Sadu

Na Trgu slobode uz prisustvo najviših državnih funkcionera održana je juče promocija više od 700 novih policajaca i vatrogasaca.

Takvo promovisanje novih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova je novina i do sada se to radilo u sklopu obrazovnih ustanova, Centra za obuku u Sremskoj Kamenici (bivša srednja škola policije) i Kriminalističko-policijskog univerziteta u Zemunu.

U centru grada se pored velike tribine gde su se smestili predstavnici Novog Sada, Vojvodine, Srbije, Vojske Srbije, MUP-a i drugih ministarstava i državnih ustanova na čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem našlo i nekoliko video-bimova za prenos, kao i šatori, gde je bila predstavljena svaka organizaciona jedinica MUP-a.

Promociji 17. i 18. klase polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku, 4. klase polaznika osnovne obuke pripadnika vatrogasno – spasilačkih jedinica i diplomiranih studenata Kriminalističko-policijskog univerziteta, prisustvovali su i članovi njihovih porodica.

Na samom trgu nije bilo mnogo publike, pri čemu su se građani uglavnom zadržavali oko šatora u ulici Modene, gde su razgledali policijsku, vatrogasnu i drugu opremu.

Osim nagrađivanja najboljih polaznika u svakoj klasi, na Trgu slobode je održana i manja demonstracija znanja pripadnika policije u borilačkim veštinama, privođenju grupe otmičara, kao i spuštanja vatrogasaca-spasilaca sa Tanurdžićeve palate.

Podsetimo i da je predsednik Aleksandar Vučić na promociji najavio “žestok udar protiv narko kriminala u Novom Sadu”, a o tome pročitajte više OVDE.

Izvor: 021
Foto: Pixabay