Početna Gradske teme Održana svečana sednica skupštine Lekarske komore Vojvodine

Održana svečana sednica skupštine Lekarske komore Vojvodine

lekarska komora2

Svečana sednica Skupštine Regionalne lekarske komore Vojvodine održana je juče u Istorijskom arhivu Grada Novog Sada. U prizemlju te ustanove, otvorena je i izložba posvećena obeležavanju deset godina od reosnivanja Lekarske komore Srbije.

“Drago mi je što su Lekarska komora Srbije i Regionalna lekarska komora Vojvodine organizovale ovaj skup u Novom Sadu i zahvalan sam im na pozivu da budem gost na svečanoj sednici. Želim da im čestitam deset godina od obnavljanja rada i da pohvalim izložbu koja o tome svedoči. Pitanje zdravstvene zaštite je aktuelno i za Grad kao jedinicu lokalne samouprave, jer mi želimo da čujemo ljude iz struke koji iz svoje profesionalne prakse mogu da ukažu na nedostatke u sistemu, a mi da pomognemo u meri u kojoj možemo. Mi znamo ključne pravce kojima bismo trebali da se krećemo, ali je svakako bitno da postoji kontinuirana komunikacija između strukovnih komora i ljudi koji predstavljaju javnu vlast”, rekao je gradonačelnik Miloš Vučević koji je prisustvovao otvaranju.

lekarska komora7

Prema rečima organizatora, težnja je da se izložbom “Deset godina obnove rada Lekarske komore Srbije” današnjoj generaciji zdravstvenih radnika približi strukovna organizacija, a sa druge strane da se podsete kako su se njihovi prethodnici u prošlosti borili za svoje stručne i profesionalne interese.

Predsednik Regionalne lekarske komore Vojvodine dr sc. med. Tomislav Stantić je rekao da se obeležava, ne samo deset godina od reosnivanja Lekarske komore Srbije, nego i 115 godina od osnivanja prve lekarske komore još u Kraljevini Jugoslaviji.

“Naša intencija je da pokažemo da profesija lekara jeste nešto što ima dugu tradiciju i da je to uzvišen poziv, a ne samo ona slika koja se u poslednje vreme viđa u medijima. Zahvalan sam Gradu Novom Sadu na odličnoj saradnji, kao i pokrajinskim i republičkim strukturama vlasti, jer sve što zajedno radimo utiče na postizanje boljeg stepena zdravstvene zaštite”, rekao je Tomislav Stantić i zahvalio se Istorijskom arhivu Grada Novog Sada na uspešnoj saradnji u realizaciji izložbe.

Autor: NsHronika