Početna Gradske teme Održano gradsko vatrogasno takmičenje u Kisaču

Održano gradsko vatrogasno takmičenje u Kisaču

vatrogasci3

Danas je u organizaciji Vatrogasnog saveza grada Novog Sada na otvaranju Redovnog gradskog vatrogasnog takmičenja kao i sedmog “Memorijala Radivoj Savin – Rada” u Kisaču, prisustvovao član Gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stojković.

IMG_1192

Prilikom otvaranja manifestacije član Gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stojković podsetio je prisutne na značaj dobrovoljnog vatrogasnog društava čiji članovi odvajaju deo svog slobodnog vremena da bi dali doprinos zajednici.

“Pripala mi je posebna čast da otvorim Redovno gradsko vatrogasno takmičenje kao i sedmi ‘Memorijal Radivoj Savin – Rada’. Prateći svaku vanrednu situaciju u gradu znam koliki je vaš doprinos tada, pogotovo dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Kisača, Petrovaradina, Begeča i Kaća, koji redovno pomažu svojim sugrađanima i našem gradu. Smatram da vatrogastvo treba afirmisati i promovisati među građanima, a posebno među decom, i drago mi je da je danas veliki broj naših najmlađih sugrađana ovde. Cilj današnjeg takmičenja dobrovoljnih vatrogasaca je demonstracija znanja i veština, ali i stručno usavršavanje i jačanje sportskog i takmičarskog duha. Želim vam da pokažete ono najbolje što ste naučili, a Grad će kao i do sada nastaviti da vas pomaže kako biste unapredili svoj rad”, rekao je Vladimir Stojković.

Na fudbalskom stadionu u Kisaču takmičilo se oko 200 učesnika u četiri kategorije i to: vatrogasni podmladak (od 6 do 11 godina), juniori (od 12 do 16 godina), seniori “A” klase (16 i više godina) i seniori “B” klase (30 i više godina). Oni su tokom manifestacije demonstrirali svoje znanje i veštine u izvođenju vatrogasnih dispiclina i drugih zadataka koje im je organizator postavio kao “iznenađenje”. Najspretnijim učesnicima dodeljena su priznanja.

Autor: NsHronika