Početna Gradske teme Operski pevači izveli performans na novosadskim pijacama

Operski pevači izveli performans na novosadskim pijacama

novosadski-nonet_

Novosađani koji su se u subotu 27. juna u pre podnevnim časovoma uputili na Satelitsku, Futošku ili Limansku pijacu bili su iznenađeni kada su umesto uobičajenih tezgi i neobaveznog razgovora zatekli i devet profesionalnih pevača, koji su ih obradovali spletom starogradskih pesama.

Novosadski nonet, od kojih su većina članovi ansambla hora i opere Srpskog narodnog porzorišta, svoj performans izveo je u okviru promotivnih aktivnosti kandidature grada Novog Sad za titulu Evropske prestonice kulture. U saopštenju promo tima “Novi Sad 2021” ističu da će program “Kultura u pokretu” uključiti niz promotivnih aktivnosti, kako bi Novosađanima približili kulturne sadržaje.

Već 12. jula najmlađe sugrađane obradovaćemo lutkarskim predstavama na igralištima“, dodaje se u saopštenju.

Novi Sad se kandiduje za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine, a ta titula može doprineti osnaživanju kulturne vitalnosti grada, te poboljšati internacionalni ugled i turističku ponudu Novog Sada.

Novosadski Nonet je muški acapella sastav sastavljen od devet profesionalnih pevača, a kroz svoje delovanje i širok repertoar približava različite tradicije izvođenjem kompozicija iz raznih delova sveta. Na repertoaru su srpske, španske, bugarske, italijanske, hrvatske, madjarske, afro američke-gospel i druge kompozicije.

Autor i foto: RTV

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here