Početna Gradske teme Stanovnik Petrovaradina samoinicijativno postavio ležeće policajce

Stanovnik Petrovaradina samoinicijativno postavio ležeće policajce

lezeci-policajac

Pasivnost administracije i javnih preduzeća nam često donesu misao da sami učinimo neke korake i sami potražimo rešenje. Jedan stanovnik Kačićeve ulice u Petrovaradinu zato se odlučio da samoinicijativno reši pitanje bezbednosti i finansira postavljanje ležećih policajaca u toj ulici.

Ipak, ovaj potez naišao je na podeljena mišljenja ostalih stanovnika. Dok neki smatraju da je to dobar potez, drugi smatraju da je to kršenje zakona i bahatost.

Šest ležećih policajaca u Kačićevoj ulici postali su razlog nesporazuma među komšijama ovog dela Petrovaradina. Zašto je to tako, shvatićete kada saznate da su oni postavljeni voljom jednog stanovnika, posle saobraćajne nezgode u kojoj je njegovog maloletnog sina udario automobil.

Nisam ih lično postavio, ali sam ih finansirao jer nije bilo para u budžetu za to, pa sam iskazao dobru volju i kupio ležeće policajce. Nadležni su o tome obavešteni, urađen je projekat i dobijena je dozvola od Uprave za saobraćaj“, kaže Ljubomir Krčmar, finansijer postavljanja ležećih policajaca.

U ovoj i okolnim ulicama vlada različito mišljenjenje o potezu Krčmara. Neki ga opravdavaju, a oni drugi tvrde da u Petrovaradinu ima mnogo kritičnijih tačaka koje žude za ležećim policajcima već godinama, i da je ovo demonstracija samovolje.

Čuli smo da su postavljeni, mi smo se obradovali da su postavljeni na glavnom putu. Međutim, videli smo da je to u stvari u jednoj sporednoj ulici. Sada građani Petrovaradina, konstantno postavljaju pitanje: Kako je moguće da neko stavi tri ležeća policajca ispred svoje kuće s jedne i tri s druge strane kada ne može da se postavi ni jedan tamo gde deca ginu“, kaže Mira Mirković iz udruženja “Centar Petrovaradin”.

Kompija Sava Simić smatra da je ovo preko potrebno u nekim delovima Petrovaradina.

Ovo nije samoinicijativno i nadamo da će se pokrenuti akcija da se u većem delu Petrovaradina to stavi“, navodi on.

Iz Gradske uprave za saobraćaj kažu da su Zavodu za izgradnju grada naložili da se u ovoj ulici postavi saobraćajna signalizacija, i oprema prema planiranom projektu, i to do 31. jula. Ležeći policajci postavljeni su i pre zacrtanog roka, jer su se za to već pobrinuli stanovnici Kačićeve ulice.

Autor: RTV (Filip Vidojević)
Foto: Ilustracija