Početna Gradske teme Organizovan prijem u Gradskoj kući za mladu inovatorku Jovanu Kondić

Organizovan prijem u Gradskoj kući za mladu inovatorku Jovanu Kondić

0

jovana i milos

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je u Svečanoj sali Gradske kuće talentovanu Novosađansku Jovanu Kondić. Ona je patentirala projekat “Termoizolacione ploče od zeolita” i poseduje mnoštvo priznanja, kao što su tri zlatne medalje sa Internacionalnog salona inovacija u Moskvi, dve zlatne medalje sa Tesla festa i Guglovu plaketu, a danas je prikazala i najnovije zlatno odličje koje je donela sa takmičenja u Kini.

Čestitam Jovani na još jednom sjajnom rezultatu. Naša sugrađanka, učenica Gimnazije ‘Jovan Jovanović Zmaj’ koja nas je navikla na svoje pobede i uspehe, sada nam je donela lepe vesti iz Kine gde je pobedila i na najbolji mogući način predstavila sebe, svoj grad i svoju državu. Srećan sam što sam kao gradonačelnik u prilici da ugostim i pozdravim sjajne, mlade Novosađane kao što je Jovana. I ovoga puta, povodom odlaska na novo međunarodno takmičenje, bili smo partneri sa njom i njenom porodicom, tako da je Grad pomogao i olakšao odlazak mlade inovatorke na takmičenje sa kojeg je donela pobedu“, rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Jovana Kondić je istakla da je iskustvo sa još jednog međunarodnog takmičenja od izuzetne važnosti za mlade ljude, jer im se pruža šansa da upoznaju drugačije kulture, običaje i načine rada, a samim tim oni nauče da još više cene blagodeti svoje zemlje.

Zaista je bio neverovatan osećaj braniti boje svoje zastave i stajati pored starijih kolega iz Kine, Japana, Koreje, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Sjedinjenih Američkih Država, Švajcarske i drugih zemalja. Ovom prilikom se zahvaljujem Gradu Novom Sadu i gradonačelniku Vučeviću na ponovno iskazanoj ogromnoj pomoći i podršci za odlazak u Kinu na takmičenje, gde sam učestvovala na Međunarodnom salonu inovacija i to sa istom inovacijom sa kojom sam nastupila u Rusiji i na ‘Tesla festu’, a u pitanju je projekat ‘Termoizolacione ploče od zeolita’“, rekla je Jovana Kondić i dodala da je Grad i ovog puta pokazao da zaista ceni rad i trud mladih ljudi i da ulaže u znanje, nauku i obrazovanje.

Autor: 021.rs