Početna Gradske teme Osiguran završetak Naučno-tehnološkog parka

Osiguran završetak Naučno-tehnološkog parka

Aneks ugovora kojim se omogućava okončanje izgradnje objekta Naučno-tehnološkog parka potpisan je u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Aneksom ugovora precizirani su uslovi pod kojima će startap kompanije moći da budu korisnici prostora i promenjeni načini finansiranja, upravljanja i vlasničkih prava, prenosi “Politika”.

Izgradnja NTP počela je pre godinu dana, a u njemu će se na 29.000 kvadrata okupiti 140 startap kompanija iz oblasti IT. Oko 10.000 kvadratnih metara pripašće samom fakultetu. Prema nekim procenama, u NTP će biti zaposleno oko 3.000 inženjera, a predviđeno je da građevinski radovi budu gotovi u 2018. godini.

Dekan Fakulteta tehničkih nauka Rade Doroslovački poručio je da je sada sigurno da će zdanje biti i konačno završeno, dodavši da su postojali problemi oko nabavljanja građevinske dozvole, ali da su oni rešeni.

Izgradnja objekta je stigla do drugog sprata, a koštaće ukupno 20 miliona evra. Po rečima ministra prosvete Mladena Šarčevića, to je vrednost parka bez unutrašnje opreme, čija je nabavka odobrena.

Izvor: Politika
Foto: Ilustracija/Pixabay