Početna Gradske teme Oslobođen aktivista “Krova nad glavom” Miran Pogačar

Oslobođen aktivista “Krova nad glavom” Miran Pogačar

Novosađanin Miran Pogačar oslobođen je oko 13 časova iz pritvora, jer je pušten da se brani sa slobode.

Mladi aktivista Združene akcije “Krov nad glavom” priveden je u sredu tokom protesta, na kojem je pročitao zahteve demonstranata i držao govor. Nakon puštanja iz pritvora, za 021.rs navodi da su se u policiji poneli korektno i da na ponašanje policajaca nema pritužbi.

– Terete me da sam pozvao ljude rečima “ajde bre, idemo”, da sam ih time pozvao da uđu u RTV. Drugi ljudi su oko mene uzvikivali svašta, jedan mladić je tom prilikom razbio staklo i mene terete da sam zvao ljude da uđu. A ja sam, kada se to desilo, otišao na drugi kraj kolone da povučem masu da se ne bi nešto drugo dogodilo u toj situaciji – kaže Pogačar.

Ističe da ga privođenje i ovakvi pritisci neće sprečiti da večeras na novom protestu bude sa ostalim sugrađanima i bori se za bolje i pravednije društvo.

Advokat Veljko Milić kaže za 021.rs da se njegov klijent tereti za krivično delo nasilničko ponašanje.

– Pušten je sada da se brani sa slobode. Da li će se krivični postupak zaista i voditi ili neće, to je sada pred tužilaštvom. Oni će, na osnovu dokaza koje prikupe, odlučiti da li će ga optužiti. Sve je sada na tužilaštvu – kaže advokat.

Izvor: 021
Foto: Pixabay