Početna Gradske teme Oslobođen aktivista “Krova nad glavom” Miran Pogačar

Oslobođen aktivista “Krova nad glavom” Miran Pogačar

0

Novosađanin Miran Pogačar oslobođen je oko 13 časova iz pritvora, jer je pušten da se brani sa slobode.

Mladi aktivista Združene akcije “Krov nad glavom” priveden je u sredu tokom protesta, na kojem je pročitao zahteve demonstranata i držao govor. Nakon puštanja iz pritvora, za 021.rs navodi da su se u policiji poneli korektno i da na ponašanje policajaca nema pritužbi.

– Terete me da sam pozvao ljude rečima “ajde bre, idemo”, da sam ih time pozvao da uđu u RTV. Drugi ljudi su oko mene uzvikivali svašta, jedan mladić je tom prilikom razbio staklo i mene terete da sam zvao ljude da uđu. A ja sam, kada se to desilo, otišao na drugi kraj kolone da povučem masu da se ne bi nešto drugo dogodilo u toj situaciji – kaže Pogačar.

Ističe da ga privođenje i ovakvi pritisci neće sprečiti da večeras na novom protestu bude sa ostalim sugrađanima i bori se za bolje i pravednije društvo.

Advokat Veljko Milić kaže za 021.rs da se njegov klijent tereti za krivično delo nasilničko ponašanje.

– Pušten je sada da se brani sa slobode. Da li će se krivični postupak zaista i voditi ili neće, to je sada pred tužilaštvom. Oni će, na osnovu dokaza koje prikupe, odlučiti da li će ga optužiti. Sve je sada na tužilaštvu – kaže advokat.

Izvor: 021
Foto: Pixabay