Početna Gradske teme Osnovano udruženje za spasavanje životinja

Osnovano udruženje za spasavanje životinja

cat-1494918_640

Udruženje specijalizovano za spasavanje životinja sa nepristupačnih mesta “Animal Rescue” nedavno je osnovano u Novom Sadu.

Udruženje čine obučeni ljudi koji znaju kako na pravi način da pomognu životinji, a na to ih, kako kažu, pokreće ne samo ljubav prema njima, nego i razumevanje da plemenit rad obogaćuje svaku okolinu. Zato pozivaju volontere da im se pridruže u zajedničkom sapsavanju životinja.

Ivana Jovandin, veterinarka u Udruženju “Animal Rescue”, kaže da je to prvo volontersko i neprofitno udruženje specijalizovano za spasavanje životinja sa nepristupačnih mesta, poput mačaka na drveću ili pasa u jamama iz kojih ne mogu da izađu.

– Glavna svrha je da pomognemo onda kada niko drugi ne može da pomogne. Mi smo mala grupa volontera, ljubitelja životinja, koja želi da da svoj doprinos – kaže Ivana.

Za vlasnike životinja, kada se nađu u situaciji u kojoj teško mogu da pomognu ljubimcima, u Udruženju “Animal Rescue” imaju nekoliko saveta.

– Ne pokušavajte sami ako niste obučeni. Čak iako je vaša životinja u takvoj situaciji gde se oseća ugroženo i gde je uplašena može odreagovati onako kako ne očekujete. Pozovite “Animal Rescue” i mi ćemo dati sve od sebe da što pre izađemo na teren i pomognemo životinji – kaže Ivana Jovandin.

Izvor: RTV
Foto: Ilustracija/Pixabay