Početna Gradske teme Prodaja ZGOP-a odložena za decembar

Prodaja ZGOP-a odložena za decembar

0

rail-234318_640

Otvaranje ponuda za prodaju novosadskog preduzeća za gradnju, remont i održavanje pruga ZGOP drugi put je odloženo i određen je novi datum – 5. decembar.

Direktor preduzeća Zoran Stanojević pretpostavlja da je do pomeranja došlo jer se javilo još potencijalnih kupaca, kojima je trebalo vreme da pripreme dokumentaciju radi javnog nadmetanja. Novog pomeranja roka za javno nadmetanje, ističe direktor, neće više biti jer to ne dozvoljava Zakon o privatizaciji.

Prema saznanjima direktora, prilikom objavljivanja javnog poziva 1. septembra, za preduzeće su se interesovale velike kompanije iz Rusije, Kine, Austrije, Fancuske i Turske.

– Ništa se nije promenilo. U javnom pozivu i dalje stoji uslov da potencijalni kupci imaju pravo da učestvuje u javnom nadmetanju ukoliko su u 2015. ostvarili prihod od najmanje deset miliona evra. Procenjena vrednost kapitala ZGOP-a je oko 3,6 miliona evra i ta cena će biti početna u nadmetanju – navodi Stanojević za Dnevnik.

Kako kaže, privatizacija ZGOP-a je potrebna zbog razvoja firme i obnove mehanizaicije, ali i zbog najave gradnje novih pružnih deonica i rekonstrukcije starih, što je i razlog velikog interesovanja investitora iz inostranstva.

Izvor: Dnevnik
Foto: Ilustracija/Pixabay