Početna Gradske teme Osnovci korisnici Narodne kuhinje otišli na letovanje

Osnovci korisnici Narodne kuhinje otišli na letovanje

H8jH4wn2ZKsBBE4v

Član Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci Tihomir Nikolić, ispratio je juče 39 dece osnovnoškolskog uzrasta na letovanje u odmaralište Crvenog krsta na Vršačkom bregu.

– Zahvalјujući snažnoj podršci Grada Novog Sada u realizaciji programa Narodne kuhinje Crvenog krsta, i ove godine će deci korisnika Narodne kuhinje biti omogućeno da odu na rekreativni odmor. Bitno je istaći da su u pitanju najmlađi korisnici, deca iz osnovnih škola kojima je ovakva vrsta odmora i najpotrebnija. Grad Novi Sad je još jednom pokazao da vodi odgovornu socijalnu politiku i podjednaku brigu o svim kategorijama stanovništva – rekao je Tihomir Nikolić i poželeo deci srećan put i ugodan boravak na letovanju.

Tokom desetodnevnog boravka na letovanju deca će imati priliku da se kroz brojne sadržaje i radionice koje vode mladi volonteri Crvenog krsta upoznaju sa organizacijom Crvenog krsta, njenim osnovnim principima i edukuju se kroz projete “Promocija humanih vrednosti” , “Stop trgovini lјudima” kao i mnoge druge.

Izvor: Novisad.rs