Početna Gradske teme Otvaranje novog mosta za automobile i pešake

Otvaranje novog mosta za automobile i pešake

Novi novosadski most, na mestu nekadašnjeg Žeželjevog mosta, zvanično će biti otvoren za pešake, bicikliste i drumski saobraćaj danas, 1. septembra u 11 sati.

Most će otvoriti predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović i evropski komеsar za proširеnje Johanеs Han.

Uporedo sa otvaranjem ovog mosta, biće obustavljen drumski saobraćaj preko privremenog montažno-demontažnog mosta “Boško Perošević”, kojeg je tadašnji predsednik Jugoslavije Slobodan Milošević otvorio 2000. godine. Demontažni most će biti i uklonjen.

Ovaj novi most zvanično nema ime. Komisija za davanje imena Skupštine grada još nije imala sednicu na kojoj bi razmatrala to pitanje. Stari most, koji je srušen u NATO bombardovanju 1999. godine zvao se Most bratsva i jedinstva, ali su ga Novosađani zvali Žeželjevpo projektantu Branku Žeželju.

Napomenimo još i da radovi na novom mostu još nisu gotovi, iako se gradi već 19 godina, a trebalo je da bude završen 2013. Radovi na pristupnim saobraćajnicama biće nastavljeni i narednih meseci i potrebno je sagraditi i podvožnjak ispod pruge na prilazu novom mostu kod Oficirca. Postoji mogućnost da će tokom tih radova saobraćaj biti obustavljen.

Izvor: Novisad.com
Foto: NsHronika