Početna Danas u gradu “Mamin bazar” danas na Štrandu

“Mamin bazar” danas na Štrandu

0

“Mamin bazar”, koji organizuje udruženje “Mame Novosađanke”, biće održano 11. put, danas 1. septembra, od 11 do 19 sati, na platou ispod Mosta slobode na Štrandu.

“Mamin bazar” je mesto na kome majke, članice udruženja “Mame Novosađanke”, po povoljnim cenama prodaju polovnu odeću i obuću za decu i odrasle, igračke, bebi opremu, školske udžbenike, knjige.

Organizatorke najavljuju da će ovaj put imati i dodatne izlagače, mame koje će se predstaviti sa svojim zanimljivim proizvodima, pa će posetioci biti u prilici da pazare i druge stvari.

Svetlana Bogićević, portparolka “Mama Novosađanki”, kaže da je i propratni program u duhu početka nove školske godine.

– Ovog puta smo sa našim stručnim saradnicima, pripremili raznovrsne kreativno–edukativne radionice za decu: kreiranje ranca za vrtić i školu, pravljenje bubica od recikliranog materijala, montesori radionica, računanje na abakusu (mentalna aritmetika), muzičko–engleska radionica, kao i radionica za roditelje i decu gde će kreirati razna dela od školjki i drugih resursa iz Dunava – kaže Svetlana.

Nakon dečijih radionica, koje će trajati od 11 do 18 sati, posetioci će moći da se razmrdaju u ritmu zumbe.

Kao i do sada, i ovaj “Mamin bazar” imaće humantarni karakter, pa će za korisnice usluga udruženja “Izaberi život” prikupljati ženska, a posebno trudnička garderoba, odeća za bebe i mlađu decu, igračke, knjige, kozmetika. Te stvari moći će se donirati na posebnom štandu, obeleženom nazivom ove organizacije.

Takođe, prikupljaće se i novac za lečenje dečaka Radivoja Šijaka, koji boluje od cerebralne paralize, a potrebno mu je još 490.000 dinara za operaciju deformiteta zglobova, kako bi mogao da lakše hoda i sa manje bolova. Kutija za prikupljanje pomoći za ovog dečaka nalaziće se na štandu udruženja “Mame Novosađanke”.

Izvor: Novisad.com
Foto: Ilustracija/Pixabay