Početna Gradske teme Otvaranje ponuda za Fruškogorski koridor odloženo zbog prigovora ponuđača

Otvaranje ponuda za Fruškogorski koridor odloženo zbog prigovora ponuđača

auto_put_novi_sad_ruma

Otvaranje ponuda za idejno rešenje za autoput Novi Sad-Ruma sa fruškogorskim tunelom odloženo je zbog prigovora jednog ponuđača, rekao je pomoćnik ministra za saobraćaj Saša Stojanović. On je, međutim, poručio da je prigovor neosnovan.

Komisija za javne nabavke prigovor je ocenila neosnovanim i od Komisije za zaštitu prava ponuđača tražiće da hitno odluči o najboljoj ponudi kako bi što pre mogao biti potpisan ugovor“, rekao je Stojanović za RTV.

On je najavio da će početkom naredne godine biti raspisan i tender za glavni projekat i izvođača radova, a izgradnja puta trebalo bi da počne sredinom 2016. “Do tada je neophodno obezbediti i 57 miliona evra za finansiranje projekta”, kazao je Stojanović.

Javna nabavka za izradu idejnog projekta za tri deonice, ukupne dužine 37,18 kilometara, oblikovana je u tri partije, a ukupna vrednost javne nabavke je 153,8 miliona dinara.

Kako je ranije najavljeno, najvažniji značaj koridora Novi Sad – Ruma sa tunelom je taj što će se konačno rešiti ogroman problem prolazaka teretnjaka preko Fruške gore i kroz Irig, kuda prolazi najprometnija saobraćajnica u Srbiji sa dnevnim prosekom prolazaka od 10.000 do 12.000 vozila.

Autor: 021.rs