Početna Gradske teme Otvoren 10. Sajam stvaralaštva seoskih žena

Otvoren 10. Sajam stvaralaštva seoskih žena

Tradicionalna manifestacija pokrajinskog Zavoda za ravnopravnost polova koja promoviše preduzetništvo žena iz seoskih područja, 10. Sajam stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini otvoren je juče, 14. oktobra u Novom Sadu.

Sajam stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini održava se povodom obeležavanja 15. oktobra, Međunarodnog dana seoskih žena, kako bi zemlje širom sveta ukazale na poseban doprinos žena i njihovu ključnu ulogu na selu.

Sajam je otvorio predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović koji je tom prilikom izjavio da je očuvanje, oživljavanje i razvoj vojvođanskih sela, uključujući i podsticanje mladih ljudi da ostanu u njima, jedan je od prioriteta i stoga Pokrajinska vlada nastaviće da podržava projekte koji afirmišu žensko stvaralaštvo i podstiču ekonomsko osnaživanje žena.

“Vi ste simbol razvoja naših sela i očuvanja bogate tradicije koja je stvarana vekovima, vi sa svojim proizvodima obogaćujete kulturnu, turističku i privrednu ponudu pokrajine i stavrate brend po kome možemo biti poznati“, istakao je Mirović.

Diana Milović, direktorka pokrajinskog Zavoda za ravnopravnost polova izjavila je da je ovo prilika da se šira javnost upozna sa kreativnošću i preduzetničkim duhom seoskih žena, te dodala da je ovogodišnja manifestacija okupila 220 udruženja žena iz AP Vojvodine.

Otvaranju Sajma prisustvovao je i Predrag Vuletić, pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Pixabay