Početna Sport Održan 26. Novosadski maraton

Održan 26. Novosadski maraton

0

Novosadski maraton, 26. po redu, održan je juče u Novom Sadu, uz učešće više od hiljadu takmičara i takmičarki.

Trku je na startu na Trgu slobode otvorio predsednik Skupštine Grada Novog Sada i predsednik Organizacionog odbora Novosadskog maratona Zdravko Jelušić.

– Sama činjenica da imamo više od 700 trkača na glavnoj trci i još preko 500 učesnika na pratećim trkama maratona, pokazuje da je Novosadski maraton praznik sporta u našem gradu. Novi Sad, pored toga što je Evropska prestonica kulture i Omladinska prestonica Evrope, može biti i Evropska prestonica sporta. Oni koji dođu jednom na Novosadski maraton, sigurno da će to ponoviti – kazao je Jelušić.

Pored glavne maratonske trke od 42,195 kilometra, danas su održane i prateće trke: diplomatski maraton, štafetni maraton (od tri do 10 izmena), trka na 33,815 km, trka na 25,435 km, humanitarna EKO rekreacija, rekreativno trčanje na 10,548 km, trčanje srednjoškolaca, osnovaca, predškolaca, kao i tradicionalna puzeća trka beba.

Pored Novosađana i Novosađanki, koji su se ove godine odazvali i učestvovali na nekoj od trka 26. Novosadskog maratona, učešće su uzeli i maratonci iz regiona, ali i SAD-a, Austrije, Finske i Velike Britanije.

Izvor: novisad.com
Foto: Pixabay