Početna Gradske teme Otvoren 22. Sajam zapošljavanja

Otvoren 22. Sajam zapošljavanja

0

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Srđan Kružević otvorio je 22. Sajam zapošljavanja koji organizuju Grad Novi Sad i Filijala Novi Sad Nacionalne službe za zapošljavanje.

Na Sajmu učestvuje oko 60 poslodavaca koji su prijavili više od 1700 slobodnih radnih mesta u medicinskoj, komercijalnoj, trgovačkoj, elektrotehničkoj, mašinskoj, saobraćajnoj, grafičkoj i tekstilnoj struci.

“Današnji sajam je potvrda dobre poslovne klime u Novom Sadu imajući u vidu činjenicu da se u prethodnih pet godina iz godine u godinu smanjuje broj nezaposlenih. U odnosu na proteklu godinu na isti mesec smanjio se broj nezaposlenih za 6000 što uliva nadu mladim ljudima da ostanu da žive i rade u Novom Sadu. Broj novih radnih mesta svakako pokazuje dobru poslovnu politiku Grada Novog Sada, a Akcionim planom za zapošljavanje Grad je predvideo niz dobrih mera koje podstiču poslodavce da otvaraju nova radna mesta. I prošle, a i ove godine Novi Sad je lokana samouprava koja izdvaja najviše sredstava za stimulaciju zapošljavanja”, rekao je Srđan Kružević.

Direktorka Filijale Novi Sad Nacionalne službe za zapošljavanje Tatjana Vidović istakla je da su ovi sajmovi veoma dobra mera koju sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje jer poslodavci na jednom mestu u istom danu mogu da obave razgovor sa više nezaposlenih lica, da urade promociju svoje kompanije, a nezaposlenima, kako je rekla, se nudi mogućnost da obave razgovor sa više poslodavaca, da apliciraju za određeni posao i da odmah budu intervjuisani.

Najveću šansu da pronađu posao na ovom 22. Sajmu imaju radnici u proizvodnji, prodavci, medicinske sestre, fizički radnici, vozači i magacioneri, a priliku će dobiti i informatičari, dizajneri, službenici fizičkog obezbeđenja, bravari, varioci, savetnici u osiguranju, komercijalisti, krojači, šivači, kuvari, mesari, električari, automehaničari, higijeničari i drugi.

Autor i foto: NsHronika