Početna Gradske teme Otvoren kol centar za pomoć studentima koji su u karantinu

Otvoren kol centar za pomoć studentima koji su u karantinu

0

U Studentskom centru Novi Sad otvoren je kol centar koji će dok traje pandemija, od 8 do 20 časova, pomagati studentima koji zbog bolesti budu morali da ostanu u svojim sobama ili da se samoizoluju zbog kontakta sa zaraženima, saopšteno je iz Studentskog centra Novi Sad.

Oni kojima bude potrebna pomoć treba da se jave kol centru SMS porukom ili pozivom, a operateri kol centra će volonterima koji su najbliži studentima preneti šta je kome potrebno i doneti im pomoć na vrata.

Studenti se mogu obratiti na brojeve telefona 064/89-91-960 i 064/89-91-961 ili mejlom na: covid19@scns.rs.

Sporazum je potpisan sa udruženjima studenata Prirodno – matematičkog, Pravnog i Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, čijih će 10 volontera u slučaju infekcije njihovih kolega nabavljati za hranu, lekove i pružiće im psihilošku podršku.

Direktor Studentskog centra Zoran Martinović, koji je otvorio kol centar, rekao je da je studentima obezbeđeno redovno snabdevanje hranom, lekovima, pranje i zamena posteljine. On je naglasio da su higijenske mere podignute na maksimum, da se svi domovi dezinfikuju više puta nedeljno, osim što se svakodnevno čište. Svi studentski domovi koji pripadaju Studentskom centru imaju obezbeđene sobe za izolaciju studenata zaraženih koronavirusom.

Izvor: novisad.com
Foto: Pixabay