Početna Gradske teme Otvoren konkurs za studentske domove u Novom Sadu, Somboru i Zrenjaninu

Otvoren konkurs za studentske domove u Novom Sadu, Somboru i Zrenjaninu

0

Od danas je otvoren konkurs za ishranu u studenstkoj menzi i smeštaj u 10 studentskih domova Studentskog centra Novi Sad. Studentima je na raspolaganju 2.654 slobodnih mesta u domovima u Novom Sadu, kao i 208 mesta u Studentskom domu u Zrenjaninu i 143 mesta u Somboru. Konkurs za studente prve godine traje od 1. do 15. septembra, a za studente svih ostalih godina od 16. septembra do 1. novembra 2021. godine, obaveštavaju iz Studentskog centra.

U Studentskom centru očekuju da do početka nove školske godine budu završeni radovi na uređenju pet studentskih domova. Sve sobe na trećem spratu i zajedničke prostorije studentskog doma “Car Lazar” dobiće nove parkete i pločice, dok će desno krilo doma “Sajmište” dobiti nov krov. U studentskim domovima “Slobodan Bajić” i “Veljko Vlahović” biće zamenjena vrata i uređene terase, dok će u domu “Nikola Tesla” biti zamenjene tuš kabine. Tokom jula i početkom avgusta završena je rekunstrukcija glavne studentske menze.

“U unapređenje uslova života studenata Studentski centar Novi Sad ove godine investira 43.420.826 dinara. Nakon radova na uređenju glavne studentske menze, počeće radovi u nekoliko studentskih domova. Zamenićemo vrata i prvi put posle izgaradnje urediti terase u domovima “Bajić” i “Vlahović”. Takođe će biti zamenjene tuš kabine u domu “Nikola Tesla”. A sve sobe na trećem spratu i zajedničke prostorije studentskog doma “Car Lazar” dobiće nove podne obloge, dok ćemo na “Sajmištu” zameniti krov na desnom krilu objekta”, kaže direktor Studentskog centra Zoran Martinović.

Martinović ističe da je reč o značajnim investicijama, a da se paralelno sa tim Studentski centar ozbiljno priprema za početak nove školske godine i sprovođenje mera protiv Kovida 19.

“Svi naši objekti imaju strogo propisana pravila ponašanja. Maske i dezinfekcija ruku su obavezni, strogo je zabranjen ulazak trećim licima i sa tom praksom ćemo nastaviti i na jesen. Pratićemo razvoj pandemijske situacije, i ukoliko za tim bude potrebe nastavićemo sa detaljnom dezinfekcijom zajedničkih prostorija, stepeništa, holova i hodnika u studenskim domovima, kao i studnetske menze. Takođe će svoj rad nastaviti i svi servisi koje smo u međuvremenu uveli, “Knjiga na klik” i volonterski centar za podršku studentima za slučaj obolevanja ili izolacije”, rekao je Martinović.

Detalji konkursa objavljeni su na sajtu Studentskog centra na veb adresi: http://www.scns.rs/sektori/sektor-smestaja/smestaj-studenata/sluzba-smestaja/konkurs/, a bliže informacije mogu se dobiti na telefon: 021/458-926.

Trenutno u svih 10 studentskih domova boravi preko 1.500 studenata i nema obolelih od kovida.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay