Početna Gradske teme Otvoren konkurs za učešće na 19. Festivalu uličnih svirača

Otvoren konkurs za učešće na 19. Festivalu uličnih svirača

Konkurs za izvođače za ovogodišnji 19. “Festival uličnih svirača – Gradić fest”, koji će biti održan od 29. do 31. avgusta u podgrađu Petrovaradinske tvrđave, otvoren je juče i svi zainteresovani mogu se prijaviti do 1. juna. Konkurs je namenjen pojedincima, grupama i trupama koji svoje izvođenje ili umetnost pružaju svima, odnosno koju poklanjaju ulici.

Prijave za konkurs se nalaze na zvaničnom sajtu Festivala, a uz prijavni formular potrebno je priložiti dve do četiri fotografije u visokoj rezoluciji (minimum 1 MB), tehnički zadovoljavajuć video-snimak nastupa, kao i kratku biografiju učesnika, grupe ili trupe.

U skladu s potrebama zainteresovanih umetnika/ca, kao i mogućnostima Festivala, ove godine postoje tri kategorije za prijavljivanje i učestvovanje: oni kojima će biti pokriveni troškovi puta, smeštaja i honorara, učesnici kojima će biti pokriveni troškovi smeštaja i oni koji će sami sve isfinansirati, a kojima će Festival obezbediti mesto za nastup.

“Ulični svirači” već 19 godina neguju duh ulične umetnosti, ne ograničavajući žanr niti medij u kojem se umetnici izražavaju.

Izvor: Novisad.com
Foto: ulicnisviraci.com