Početna Gradske teme “Štampa komerc” dobila spor, kiosci vraćeni nakon 12 godina

“Štampa komerc” dobila spor, kiosci vraćeni nakon 12 godina

Poslednjih nekoliko nedelja u Novom Sadu, skoro preko noći, osvanuo je veći broj kioska na lokacijama na kojima ih nikada ranije nije bilo, na sredini pešačkih staza, neki i na zelenim površinama.

Gradonačelnik Miloš Vučević za portal “021” rekao je da je Grad izgubio sudski spor sa preduzećem “Štampa komerc”, te da je doneta odluka koja je manje štetna.

– Mogli smo da biramo. Da li da isplatimo više od milion evra iz budžeta i možda ugrozimo finansiranje boravka dece u privatnim vrtićima, neke od kapitalnih projekata, Evropsku prestonicu kulture ili Opens – ili da vratimo te trafike. Nije reč o nekoj novoj politici Grada, već su nas stigli stari predmeti, kao što nas je stigao i spor sa izgradnjom Bulevara Evrope, sa autobuskom stanicom ATP, eksproprijacije još iz sedamdesetih godina – rekao je Vučević.

Iz Gradske uprave kazali su da su svi kiosci postavljeni u skladu sa važećim aktima, na odgovarajućim lokacijama. Nalaze se na Trgu republike, ispred Pošte, kod Futoške pijace…

Ovi kiosci će na ulicama Novog Sada biti postavljeni pet godina.

– Nisam srećan zbog toga, ali mislim da je bolje da imamo 10 ili 20 trafika više nego da izgubimo dva miliona evra iz budžeta – smatra Vučević.

Sudski spor je nastao u vreme kad je grad vodila Maja Gojković.

Izvor: 021
Foto: 021