Početna Gradske teme Otvoren “LORIST” na Novosadskom sajmu

Otvoren “LORIST” na Novosadskom sajmu

156ps

Na Novosadskom sajmu danas je otvoren 49. Međunarodni sajam lova, ribolova i sporta LORIST, koji će trajati sve do 2. oktobra. Svečanom otvranju sajma prisustvovali su gradonačelnik Miloš Vučević, generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković kao i potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević koji je zvanično i otvorio ovogodišnji LORIST.

“LORIST iz godine u godinu pokazuju da nas je sve više, da se sve glasnije i sve dalje čuje za ove međunarodne priredbe, koje objedinjuju izuzetno perspektivne oblasti privrede i života u Srbiji. To što ima dosta novih izlagača, čak 20% više nego prošle godine, potvrđuje da smo mi ne samo atraktivno tržište za promociju proizvoda i usluga, nego i vrlo pouzdan i uvažen partner za saradnju. To govori da je Srbija stabilno, perspektivno i sigurno mesto za razvoj biznisa, posebno kada je u fokusu “zdravo i prirodno”, svakako najcenjenije na globalnom tržištu. To je samo jedna od šansi koje Vlada Srbije čvrsto drži u rukama. U strategiji razvoja grada potenciramo upravo oblasti privrede koje će biti predstavljane narednih dana na Sajmu, a podaci koje dobijamo, posebno u vezi sa ekspanzijom turizma, potvrđuju da ste vi na pravom mestu, a mi na pravom putu. Novi Sad je s razlogom centar ovih sajmova jer nema puno tako srećnih gradova koji imaju i reku, i planinu, i plodnu ravnicu, i još ogroman neiskorišćen potencijal”, naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.

168ps

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević istakao je da skoro pola veka trajanja ove manifestacije pokazuje njen značaj.

“Veliko interesovanje izlagača i posetilaca zapravo vraća onaj stari sjaj koji je LORIST imao tokom ovih pet decenija. Pokrajinska Vlada je postavila, kao jedan od svojih važnijih ciljeva, i razvoj turizma, a tu svakako značajno mesto zauzima i lovni turizam. Vojvodina i Srbija imaju izuzetne potencijale za lovni turizam, i mi ćemo kao Pokrajinska vlada učiniti sve da pomognemo razvoj ovog segmenta turističke ponude”, rekao je Đorđe Milićević.

Međunarodnim sajmom LORIST u okviru kojeg će biti priređeni 49. međunarodni sajam lova, ribolova i sporta, 6. sajam šumarstva, 23. međunarodni sajam hortikulture i 24. međunarodni sajam “Eko-svet” počinje jesenja sezona na Novosadskom sajmu. U istom terminu, ali od 29. septembra do 1. oktobra biće održan 49. međunarodni sajam turizma, dok od 30. septembra do 2. oktobra traju 7. međunarodni sajam konjarstva i sersana i Sajam sporta.

Autor: NsHronika