Početna Gradske teme Otvoren “Novogodišnji mamin bazar” na Spensu

Otvoren “Novogodišnji mamin bazar” na Spensu

mamin bazar7

Pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Ljiljana Koković prisustvovala je otvaranju jednodnevnog “Novogodišnjeg maminog bazara” koji organizuje Udruženje “Mame Novosađanke”, a koji se održava na platou ispred Gradske kafane JP SPC “Vojvodina”.
“Mamin bazar” predstavlja jedinstveno mesto na kome mogu da se razmene, poklone ili prodaju igračke, dečija polovna odeća, obuća i bebi oprema, a posetioci mogu da tu istu robu kupe po vrlo povoljnim cenama.

“Grad Novi Sad vodi odgovornu socijalnu politiku i nastaviće da podržava ovakve i slične inicijative i manifestacije koje za cilj imaju podsticanje humanosti. Drago mi je što su se ‘Mame Novosađanke’ organizovale i udružile na ovaj način. Takođe me raduje činjenica da će na današnjoj manifestaciji biti prikupljeni slatkiši, školski pribor i igračke za novogodišnje paketiće namenjene Novosadskom humanitarnom centru. Jelka koju ćemo danas zajedno okititi biti donirana ovoj organizaciji kako bi deci, koja inače nemaju priliku da učestvuju u tome, ulepšala novogodišnje praznike”, rekla je Ljiljana Koković i dodala da poseban pečat manifestaciji daje akcija za prikupljanje novčanih sredstava za lečenje dečaka obolelog od cerebralne paralize.

Potpredsednica Udruženja “Mame Novosađanke” Nataša Petronijević je rekla da je novina ovogodišnjeg “Maminog bazara” i “Eko kutak” u kojem će biti promovisan rad Udruženja “Zeleni maslačak” koji za cilj ima širenje ekološke svesti i značaja životne sredine među decom.

U toku manifestacije izveden je bogat kulturno-umetnički program u kom je učestvovao dečiji hor izvodeći najlepše Božićne pesme, odigrane su i dečije novogodišnje predstave, a nastupila su i deca koja igraju džez balet i druge vrste plesa.

Autor: NsHronika