Početna Gradske teme Otvoren rekonstruisani objekat Vatrogasno-spasilačke jedinice u Beočinu

Otvoren rekonstruisani objekat Vatrogasno-spasilačke jedinice u Beočinu

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prisustvovao je danas otvaranju rekonstruisanog objekta Vatrogasno-spasilačke jedinice u Beočinu.

“Zajedničkim snagama obnovili smo prostorije ove veoma važne jedinice jer ova služba pokriva Frušku goru i 28 kilometara od Beočina do granice sa Hrvatskom. Minulih godina pokazali su se kao veoma sposobna i odgovorna jedinica”, izjavio je predsednik Mirović.

On je podsetio na to da je Pokrajinska vlada izdvojila i 40 miliona dinara za nabavku uniformi i druge opreme za dobrovoljna vatrogasna društva u AP Vojvodini.

Ova društva, kako je istakao Mirović, moramo da snažimo u budućnosti da bi dopunjavala funkciju vatrogasno-spasilačkih jedinica. Kroz projekat “Ember” obnovljena je i oprema za spasavanje i zaštitu u vanrednim situacijama.

“Pravimo pomake u ovoj oblasti, zajedničkim snagama opremićemo i profesionalne i dobrovoljne jedinice i svaku vanrednu situaciju dočekaćemo spremniji”, kazao je Mirović.

Načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić rekao je da je ovo potvrda koordiniranog rada Ministarstva i Pokrajinske vlade uz podršku lokalne samouprave i privatnih kompanija. On je istakao da je 2019. jedna od najboljih godina kada je reč o ovom sektoru, jer posle skoro četiri decenije imamo obnavljanje vatrogasnih objekta i opreme.

“Danas je važan dan za ovu jedinicu, ali i za celu opštinu Beočin. Nastavićemo svi zajedno sa podrškom ovoj oblasti, veoma značajnoj za sve nas”, rekao je načelnik Južnobačkog upravnog okruga Milan Novaković.

Izvor: NsUživo
Foto: Pixabay