Početna Gradske teme Otvoren Sajam ruralnog turizma i privrede

Otvoren Sajam ruralnog turizma i privrede

master-centar-sajam-jpg_660x330

Regionalna razvojna agencija Bačka, pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, organizovala je danas u Novom Sadu Sajam ruralnog turizma i privrede na kome je svoje proizvode izložilo 15 proizvođača iz tog dela Vojvodine.

Sajam je otvorio direktor Regionalne razvojne agencije Bačka Srđan Vezmar koji je istakao da je prevashodni cilj sajma želja da se javnosti predstave mali proizvođači koji su kod te agencije konkurisali za dobijanje oznake ruralnih proizvoda i usluga iz bačke regije – “Regionalni brend Bačka”.

Po prvi put smo na jednom mestu okupili male proizvođače iz ruralnih delova, pre svega, Bačke i omogućili im da njihove proizvode ponude u okviru objedinjenog brenda Bačka“, rekao je Vezmar.

On je dodao da se uglavnom radi o proizvođačima prehrambenih proizvoda, ali je dodao da ima i proizvođača drugih proizvoda, kao što su podovi za dečja igrališta.

Vezmar je istakao da će Regionalna razvojna agencija Bačka u narednih godinu dana, zajedno sa malim proizvođačima, raditi na prodaji njihovih proizvoda – preko interneta i spajanjem sa drugim članicama regionalnih razvojnih agencija.

Na sajmu je predstavljeno iskustvo Slovačke u regionalnom brendiranju, a potpisan je i sporazum o partnerstvu između Regionalne razvojne agencije Bačka i Slovačkog univerziteta za poljoprivredu u Njitri.

Sajam ruralnog turizma završava se sutra panelom na temu “Ruralni turizam, lokalna industrija hrane i vinski sektor u službi razvoja destinacije”, kao i degustacijom hrane, vina i rakije, koji se proizvode u Bačkoj.

Autor: Tanjug
Foto: RTV