Početna Gradske teme Otvorena 20. međunarodna izložba zlatarstva i časovničarstva “Sjaj”

Otvorena 20. međunarodna izložba zlatarstva i časovničarstva “Sjaj”

novosadski-sajam

Jubilarna, 20. međunarodna izložba zlatarstva i časovničarstva “Sjaj” otvorena je danas u master hali Novosadskog sajma.
Jednu od najlepših sajamskih manifestacija otvorio je Damir Karćaš, vlasnik novosadske firme Champ i član Unije zlatara Srbije, koji punih deset godina nastupa na Sajmu zlatarstva i časovničarstva.

Karćaš je rekao da je ta sajamska manifestacija postala centar okupljanja najelitnijih proizvođača i trgovaca nakita i satova.

Nikada nije bilo više upornih izlagača na jednom mestu, nikada nije bilo više uspešnih izlagača na jednom mestu jer uspeh je biti na prestižnom mestu u teškim vremenima. Biti uspešan znači postojati 20 godina. Biti sjajan znači biti na Izložbi Sjaj”, rekao je Karćaš.

Direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković je rekao da je tokom dvadeset godina održavanja Izložba zlatarstva i časovničarstva menjala koncept od toga da bude čisto esnafski događaj do Izložbe isključivo okrenute širokoj poblici, gde je akcenat bio na prodaji izloženih eksponata.

Ove godine, pojednako su zastupljena oba segmenta, a očekuje se da će upravo to doprineti većem broju posetilaca i boljim poslovnim rezultatima izlagača“, rekao je Cvetković.

On je istakao da Novosadski sajam menja koncept organizovanja sajamskih manifestacija, u smislu da se u proces koncipiranja sajmskih priredbi uključuje sve veći broj zainteresovane stručne javnosti.

Osim izlagača iz Srbije, na “Sjaju” nastupaju i izlagači iz Turske, Bugarske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Makedonije. Jubilarna 20. međunarodna izložba zatarstva i časovničarstva na Novosadskom sajmu traje do nedelje 8. novembra, a radno vreme sajma je od 10 do 19 sati.

Autor i foto: RTV