Početna Gradske teme Otvorena ambulanta Hitne pomoći u krugu KCV

Otvorena ambulanta Hitne pomoći u krugu KCV

0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i pokrajinski sekretar za zdravstvo doc. dr Zoran Gojković prisustvovali su otvaranju novog punkta Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u krugu bolnice KCV. Otvaranju su prisustvovali i član Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Zoltan Horvat i direktor Zavoda za HMP Bogdan Živanović.

“Od večeras dežurna služba Zavoda za hitnu medicinsku pomoć za odrasle radiće na novoj adresi u okviru Kliničkog centra Vojvodina, jer je dosadašnji punkt Hitne pomoći koji se nalazio u Njegoševoj ulici zatvoren zbog restitucije. Uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvenu zaštitu i Kliničkog centra Vojvodine, gradska uprava za zdravstvo i Zavod za HMP Grada Novog Sada su dobili ove prostorije na korišćenje. Novi punkt ima površinski duplo veće prostorije u odnosu na objekat u Njegoševoj, neuporedivo lakši prilaz bez arhitektonskih barijera i obezbeđen parking. U ovom novom, opremljenom objektu lekari će svakodnevno primati pacijente od 19 do 7 časova”, rekao je gradonačelnik i dodao da će dežurna dečija pedijatrijska služba i dalje raditi u Vršačkoj ulici.

Direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć dr Bogdan Živanović je naglasio da je od velike važnosti što je ambulanta prebačena iz Njegoševe ulice u Klinički centar Vojvodine.

“Sa upravom Urgentnog centra smo se dogovorili kako ćemo funkcionisati, napravili smo zajednički plan, a sve u cilju da olakšamo pacijentima kroz bolju dijagnostiku i efikasnije lečenje naših sugrađana”, rekao je dr Bogdan Živanović.

Član Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Zoltan Horvat istakao je da će se na tom punktu pregledati i lečiti bolesnici koji će, ukoliko ima potrebe, biti upućivani u Urgentni centar gde će se odmah uraditi sva dijagnostika i pregledi. On je takođe najavio i da će tokom sledećeg meseca biti otvorena pedijatrijska ambulanta u OŠ “Svetozar Marković Toza“.

Autor: NsHronika