Početna Gradske teme Otvorena nova zgrada Kulturnog centra u Futogu

Otvorena nova zgrada Kulturnog centra u Futogu

0

Milos Vucevic Futog (1)

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je danas otvaranju novoizgrađene zgrade Kulturnog centra u Futogu i tom prilikom je rekao da je Grad Novi Sad na teritoriji Mesne zajednice Futog u poslednje tri i po godine investirao 300 miliona dinara.
Vučević je kazao da su pomenuta sredstva investirana kroz ulaganja u javnu rasvetu, putnu infrastrukturu, kanalizacionu i vodovodnu mrežu.

Prvi korisnik ovih prostorija je “Pošta Srbije”, što znači da je realizovan i protokol o saradnji koji je potpisan između Grada Novog Sada i “Pošta Srbije” o otvaranju novih pošta u gradu, pa smo tako u vrlo kratkom roku otvorili dve pošte u prigradskim naseljima, ovu u Futogu i pre nekoliko dana u Sajlovu – rekao je Vučević.

Milos Vucevic Futog (2)

On je naglasio da je posebno zadovoljan činjenicom da Pošta zbog otvaranja novog nije zatvorila stari objekat, pa sada u Futogu rade dve pošte.

Vučević je kazao da mu je drago što su među prvim korisnicima prostora u Kulturnom centru i penzioneri Futoga koji imaju svoje prostorije za druženje i druge aktivnosti udruženja penzionera.

Milos Vucevic Futog (4)

Zahvalan sam predstavnicima mesne zajednice kao i građanima Futoga koji su mi kao gradonačelniku pružili veliku podršku – rekao je Vučević dodajući da Futog polako postaje lepo uređen gradić i da će biti još lepši završetkom radova u ulici Cara Lazara.

Projekat izgradnje nove zgrade Kulturnog centra u Futogu koštao je 37 miliona dinara, a reč je o zgradi od bruto 1000 m2, koja raspolaže sa dve sale namenjene različitim sekcijama, a koje će koristiti folkloraši, plesne grupe i tamburaški orkestar.

Korisnik zgrade je kulturno-informacioni centar “Mladost”, a sadržaji unutar zgrade između ostalog biće namenjeni i za radionice za izradu i ukrašavanje narodnih nošnji.

Milos Vucevic Futog (5)

Izvor: Tanjug
Foto: Grad Novi Sad