Početna Gradske teme Ovako će školska godina početi prvi put u istoriji Srbije

Ovako će školska godina početi prvi put u istoriji Srbije

0

Školska godina će početi normalno 1. septembra u svim školama, intoniranjem ili izvođenjem državne himne “Bože pravde”, saopšteno je iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Kako je danas istakao ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić to što deo javnosti izražava bojazan o eventualnom riziku po sveobuhvatno zdravlje nacije ne treba da se doživljava automatski kao neprijateljski gest, već kao deo iznalaženja najboljeg rešenja, ali da je prioritetno da saslušamo zdravstvenu struku, kao najrelevantniju u borbi protiv virusa.

Ministarstvo će pratiti situaciju i odluke prilagođavati prema potrebama, a da bi se izbeglo pogoršanje situacije, važno je da se pre svega striktno poštuju epidemiološke mere, ali i da se vakcinišu svi koji to do sada nisu učinili, pošto je vakcina civilizacijska tekovina i jedini način da ovo sve prebrodimo – rekao je Ružić.

Dodao je i da model održavanja nastave podrazumeva tri zone – zelenu, žutu i crvenu, a za njegovo sprovođenje odgovoran je posebno formiran stručni tim sastavljen od predstavnika Instituta “Batut” i Ministarstva prosvete. O tome ne treba da razmišljaju roditelji, već da prate informacije koje će škole davati petkom u slučaju da dođe do promene modela.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Pixabay