Početna Gradske teme Ove godine postavljanje semafora na bar dve raskrsnice u Novom Sadu

Ove godine postavljanje semafora na bar dve raskrsnice u Novom Sadu

Gradska uprava je raspisala tender za postavljanje semafora na dve raskrsnice, a u planu za ovu godinu je projektovanje semafora za još nekoliko raskrsnica i pešačkih prelaza.

U toku je tender kojim se traži firma koja će postaviti semafor na uglu ulica Nikole Tesle i Futoške, kao i na uglu Novosadskog puta i Sonje Marinković u Veterniku. Prvi radovi su procenjeni na skoro 10 miliona dinara, a drugi na više od 9,5 miliona dinara. Na obe lokacije se semafori postavljaju zbog povećanja bezbednosti saobraćaja zbog ranije zabeleženih nezgoda i nesreća.

U ovoj godini su predviđeni i tenderi za postavljanje semafora na uglu ulica Radomira Raše Radujkova i Stojana Novakovića, što će koštati 10,2 miliona dinara, kao i za postavljanje semafora na pešačkom prelazu u ulici Narodnog fronta 52, što će koštati oko 5,3 miliona dinara. Predviđena je i gradnja semafora na pešačkom prelazu u Jevrejskoj, kod ukrštanja sa ulicom Vase Pelagića, što će koštati šest miliona dinara, kao i semafora na pešačkom prelazu kod Futoške 34 u vrednosti od 3,1 milion dinara.

Takođe, UGZI sprovodi i javnu nabavku za projektovanje pešačkog semafora na uglu ulica Laze Nančića, Pavleka Miškina i Bulevara Evrope. Izrada projekta je procenjana na 458 hiljada dinara.

Prema planu nabavki u 2020. će biti i projektovanje semafora na uglu Temerinskog puta i Dečanske ulice i Temerinskog puta i ulice Majke Jugovića u vrednosti od 700.000 dinara, zatim ugla Bulevara Evrope i Branka Bajića od oko 550.000 dinara, a ista vrednost je projekta za postavljanje semafora na raskrsnici Temerinske, Dositejeve i Almaške, kao i na uglu ulica Branka Radičevića, Jug Bogdana i Temerinske i raskrsnice Rumenačke i Rade Kondića u Futogu.

UGZI je predvideo i tender za projekat Temerinskog puta i Savske u vredosti od 450.000 dinara, kao i postavljanje semafora na uglu ulica Carice Milice, Dunavske i Omladinske ulice u Futogu, što će koštati 1,2 miliona dinara.

U planu je i izrada projekta semafora na raskrsnicama Bulevara patrijarha Pavla, Ilirske i Senteleki Kornela i Bulevara patrijarha Pavla i Ilariona Ruvarca, što će koštati 750.000 dinara.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay