Početna Gradske teme Ozelenjavanje kvartova na Podbari, Rotkvariji, Grbavici, Limanu, Detelinari i Novom naselju

Ozelenjavanje kvartova na Podbari, Rotkvariji, Grbavici, Limanu, Detelinari i Novom naselju

0

U okviru akcije „Pretvorimo kvart u park za zeleni Novi Sad“, Gradska uprava za zaštitu životne sredine i radnici JKP „Gradsko zelenilo“ urediće 48 zelenih površina u gradu.

Do kraja marta biće uređeni kvartovi na Podbari, Rotkvariji, Grbavici, Limanu, Detelinari i Novom naselju, a koje su to lokacije koje će dobiti nove zelene površine možete saznati OVDE

Kako je za RTV potvrdila Jelena Budimčić iz JKP „Gradsko zelenilo“, na više od 40 lokacija biće posađno drveće, cveće i žbunaste biljke.

– Te male urbane celine koje mi zovemo džepnim parkovima, veoma su važne jer pomažu kod klimatskih promena, obezbeđuju više kiseonika i pružaju taj zdravi zeleni prostor za Novosađane. Jedan od prvih je bio još 2012. godine na uglu Bulevara oslobođenja i Petra Drapšina i od tada do danas je uređeno na desetine lokacija u mnogim kvartovima – rekla je Budimčić i dodala da će akcija biti nastavljena i u narednim godinama budući da je ovo parkovsko uređenje jedan od najvažnijih zadataka JKP „Gradsko zelenilo“.

Izvor: RTV, novisad.com
Foto: Pixabay