Početna Gradske teme Pad interesovanja za vakcinaciju zatvara vakcinalni punkt u Vršačkoj

Pad interesovanja za vakcinaciju zatvara vakcinalni punkt u Vršačkoj

0

Vakcinalni punkt Doma zdravlja „Novi Sad“ u Vršačkoj ulici prestaje sa radom u utorak, 1. februara.

U Domu zdravlja navode da će građanima na raspolaganju biti vakcinalni punktovi u objektu na Novom naselju, od 8 do 20 časova, i u TC „Promenada“, od 7 do 19 časova.

Za vakcinaciju je opalo ineteresovanje, te se već nedeljama javlja manji broj ljudi, a prema podacima Doma zdravlja, dnevno se da između 200 do 300 doza. Za 021.rs u ovoj zdravstvenoj ustanovi navode da bude dato od 50 do 100 prvih doza, nešto manje drugih doza, dok je najviše onih koji dolaze po treću dozu i tu bude uglavnom više od sto građana.

Inače, u Novom Sadu je za godinu dana vakcinacije u svim zdravstvenim ustanovama i na punktovima dato preko 515.000 doza. Od toga je u Domu zdravlja 108.000 ljudi primilo tri doze, a njih 186.000 dve doze.

Građanima su trenutno u ponudi Sinofarmova, Fajzerova i Modernina vakcina za sve tri doze, kao i Sputnjik V druga komponenta za drugu dozu. Čeka se na prvu komponentu Sputnjika koja se daje za prvu i treću dozu, kao i da iz Beograda stigne Astrazeneka za 100 prijavljenih građana, što bi trebalo da bude u narednih nekoliko dana.

Izvor: novisad.com, 021
Foto: Pixabay